17.9 C
Koprivnica
Petak, 9. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
psići

Do našeg upita nitko nije reagirao na prijavljene nezbrinute štence, a onda su ‘proradile’ sve nadležne službe
D

Od tog 11. mjeseca te dvije kujice nitko nije sklonio s ceste i sada opet imaju novo leglo, mislim da ih je sedam, govori nam ona, inače studentica prava.

Ne propustite

U našu redakciju javila se mlada Đurđevčanka koja nam se požalila na problem pasa lutalica u gradu Picoka.

Kako nam je rekla, još lani studenom pronašla je leglo malih psića, bilo ih je šest. Obratili su se u svako sklonište za napuštene životinje, no dobili su odbijenice.

–  Grad je nadležan za takve stvari, oni inače zovu sklonište, plate za njih i nakon toga su psići zbrinuti. No nismo mogle do nadležnih iz komunalne službe, iako smo zvale i slale mailove. Kolegica i ja tražile smo udomitelje pa psiće vozile udomiteljima po cijeloj županiji. Od studenog, odnosno više od četiri mjeseca, te dvije kujice nitko nije sklonio s ceste i sada opet imaju novo leglo, mislim da ih je sedam – govori nam ona, inače studentica prava, koja se pita kako to da nitko u tri mjeseca nije vidio kujice na cesti.

Stvar je u tome da će psići brzo narasti, neće ih se ovako cijepiti i postat će opasnost za promet i za djecu.

Ona i prijateljica tako su svaki dan nosile hranu tim psićima. Novo leglo nalazi se na napuštenom gradilištu u kvartu Peski.

Na području grada Đurđevca ne postoji udruga koja bi brinula o napuštenim životinjama. Zato u Statutu Grada Đurđevca stoji:

Postupanje s napuštenim životinjama

Članak 21

(1) Nalaznik napuštene ili izgubljene životinje mora u roku od tri dana od nalaska životinje obavijestiti komunalnog redara Grada Đurđevca, osim ako je životinju u tom roku vratio posjedniku
(2) Nalaznik napuštene ili izgubljene životinje mora pružiti životinji odgovarajuću skrb do vraćanja posjedniku ili do smještanja u sklonište za napuštene životinje
(3) Životinja se ne smješta u sklonište ako se po nalasku životinje može utvrditi njezin vlasnik te se životinja može odmah vratiti vlasniku, osim ako vlasnik ne može odmah doći po životinju. Ako se utvrdi posjednik napuštene životinje, isti je dužan nadoknaditi sve troškove kao i svaku štetu koju počini životinja od trenutka nestanka do trenutka vraćanja posjedniku

 

Poslali smo upit na e-mail adresu Grada i komunalnog redara, no ni 24 sata od slanja našeg upita – problem je već riješen. Komunalni redar se ‘probudio’, proradio mu je službeni mail s kojim je, kaže, dotad imao problema, i štenci su tijekom utorka zbrinuti u Ottovoj kućici u Koprivnici.

U međuvremenu je stigao odgovor iz Grada Đurđevca. Njihove odgovore prenosimo u cijelosti:

– Grad Đurđevac godišnje iz Proračuna za zbrinjavanje napuštenih životinja izdvaja 60.000,00 kuna. U 2019. godini za zbrinjavanje napuštenih životinja iz Proračuna Grada izdvojen je iznos od 63.899,60 kuna, dok je u 2020. izdvojeno 34.200,94 kuna. U 2019. godini te u prvoj polovici 2020. godine Grad je surađivao sa Skloništem za životinje ”Ottova kućica”, dok je u drugoj polovici započeo suradnju s Veterinarskom stanicom Nova – odgovorili su nam.

Koliko toliko sretan završetak priče, iako bi najidealnije bilo da pronađu svoj zauvijek dom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

U SIGECU

Havarija na blagdan Tijelova, nesretnu 80-godišnjakinju na ulici izgrizla dva psa

Prava tragedija zadesila je na sam blagdan Tijelova jednu 80-godišnju gospođu u Sigecu. U popodnevnim satima, kad su svi odmarali...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti