Dobitnik Medalje grada Koprivnice i Povelje Koprivničko-križevačke županije Branko Kesteli bori se za život

12:56h
0

090720Kesteli1-mDobitnik Medalje grada Koprivnice 1997.godine i Povelje Koprivničko-križevačke županije za doprinos njezinom razvoju i ugledu u Hrvatskoj i svijetu i unapređenju kvalitete življenja 1999. godine te najpoznatiji podravsko-prigorski inovator Branko Kesteli (55) boluje od karcinoma i bori se za život.

– Do sada smo uspijevali plaćati liječničke preglede, lijekove, putovanja u zagrebačke bolnice i druge troškove koje imam od kad se liječim od karcinoma debelog crijeva i metastaza namjehur te druge unutrašnje organe, no moja je obitelj financijski iscrpljena i ako mi sugrađani ili institucije novčano ne pomognu bolest će me ubiti – opisao nam je Branko svoje zdravstveno stanje.

Branko je naglasio da mu je u borbi za život nužna pomoć inozemnih liječnika ili neke od skupih privatnih domaćih klinika, jer je do sada više puta bio na zračenju i kemoterapiji i prošao je operaciju u kojoj mu je izvađeno 22 centimetra bolesnog debelog crijeva, no bolest je metastazirala na druge unutrašnje organe. Koliko će mu novca za nastavak liječenja trebati ne zna, no pretpostavlja da iznos neće biti manji od 100 tisuća kuna:

– Samo ove godine sam potrošio više od 20 tisuća kuna na liječenje, mjesec i pol dana sam proveo u bolnici, no nije mi bolje. Nije ni utvrđeno ni žarište bolesti, a zdravlje mi je svakog dana sve lošije.

090720Kesteli2-mVidno mršavi Branko (kaže da je izgubio više od 20 kilograma od kad je obolio) osim s karcinomom problema ima i s trombozom desne noge, zbog koje je takoreći prikovan uz krevet, te nesnosnim bolovima u trbušnoj šupljini, zbog kojih većinu noči ne spava. Unatoč tome, bolest ne doživljava fatalno, već na nju gleda kao na problem koji će uz pomoć dobrih ljudi uspjeti riješiti. Puno više ga brinu inovacije i drugi projekti na kojima radi. Podsjećamo, Branko je dobitinik mnogobrojnih domaćih i europskih nagrada i priznanja za inovatorstvo te vlasnik više od 30 patenata, a vjerojatno najpoznatiji je po tome što je izmislio i proizvodi posebna ekološka gnojiva te sredstva za zaštitu bilja na bazi šljunka.

Pojedinci, tvrtke i institucije koje žele novčano i na druge načine pomoći Branku Kesteliju mogu mu se javiti na brojeve telefona 098/65-85-99 ili 048/62-32-29.