FOTO Dobra predigra prvenstvu: Slaven Belupo – Inter Zaprešić 2:1

17:02h
0
110219-sb-inter

Slaven Belupo i Inter odigrali su prijateljsku utakmicu po ne baš ugodnom vremenu. Slabije prvo, dobro drugo poluvrijeme ponudilo je trenerima u zadnjoj probi prije početka prvenstva uvid u konačnu formu igrača.

Slaven Belupo pobijedio je s 2:1, a sva tri gola na utakmici bila su lijepa i promrzlih 200-tinjak gledatelja bilo je na kraju zadovoljno.

Prvo poluvrijeme odigrano je bez pravih prigoda. One rijetke poluprilike završile su obranama golmana. U odnosu na sastav koji je igrao u srijedu s mađarskim ZTE-om za Slaven Belupo nije nastupio ozlijeđeni Nynkeu, na golu je bio Nurković, u prvih 11 nije bio Bagarić, a bili su Poldrugač i Poljak. Purić ima tri žuta kartona i neće moći nastupiti u subotu u utakmici sa Splitom, ali je igrao u 2. poluvremenu.

U 2. poluvremenu trener Slavena Belupa Mile Petković, naime, odmah je ubacio je sve raspoložive pričuve, a Poredski je vrlo brzo, jednostavno i bez velike filozofije, primljenu loptu na šesnaestak metara oštro uputio u donji desni kut gola gostiju za vodstvo.

Tih 1:0 stajalo je (doduše ne na semaforu, jer nije radio – ?) do 65. minute, kada je Rodić najprije obranio-odbio loptu koja je nisko i opasno ubačena iz slobodnog udarca s lijeva, a u šumi igrača lopta je došla do kapetana gostiju Šarića na šesanestak metara, koji je slično kao i Poredski opalio nisko i pogodio donji lijevi ugao Rodićeva gola za 1:1. Bolje se igralo u prvoj polovicu drugog dijela utakmice. Udarcima je prednjačio Poredski, a Slaven većom angažiranošću.

Treneri1U 76. minuti Mršić je udario suparnika bez lopte, i dobio je crveni karton, a nakon toga ubačaj Bagarića iz slobodnog udarca polu lijevo s dvadesetak metara iskoristio je Rogulj, skočio i glavom u 77. minuti postigao vodstvo od 2:1.

Iako nije bio gol, jedan od najljepših poteza na utakmici bio je slobodnjak Milardovića pri kraju utakmice. S oko 30 metara upućena, lopta je očešala stativu. Kako se i golman vinuo u zrak za loptom, kompletna akcija bila je za pljesak.

Naš je dojam da treneri mogu biti zadovoljni viđenim. Nećemo hvaliti pojedince, jer, u primjeru mladih, a trenutno vrlo moćnih, ”polako se ježi jež”. No, lijepo ih je za vidjeti.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

SLAVEN BELUPO – INTER ZAPREŠIĆ 2:1 (0:0)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 250. Sudac: Vjekoslav Jalžabetić (Koprivnica), pomoćnici Dejan Juriša (Koprivnica) i Sanja Rođak (Sesvete Podravske).

SLAVEN BELUPO: Nurković (od 46. Rodić) – Poldrugač (od 46. Purić), Kokalović (od 46. Šestak), Rogulj, Maras (od 46. Bagarić) – Gregurina (od 46. Papa), Milardović – Mujanović (od 46. Papa), Vojnović (od 46. Poredski), Poljak (od 46. Havojić) – Benko (od 46. Jurakić). TRENER: Mile Petković.

INTER ZAPREŠIĆ: Santini (od 46. Jurić-Bare) – Herceg, Barišić (od 70. Mršić) Gulić (od 70. Ivanović), Balić (od 70. Jonjić) – Yankep (od 57. Todorčev), Valentić (od 39. Jančetić), Šarić (od 70. Bosec) – Budimir (od 57. Oršić), Babić (od 57. Kramarić) – Alilaj (od 70. Hrnčević). TRENER: Ilija Lončarević.

STRIJELCI: 1:0 Poredski (47.), 1:1 Šarić (57.), 2:1 Rogulj (77.).

ŽUTI KARTONI: Rogulj (Slaven Belupo), Budimir, Balić (Inter Zaprešić).

CRVENI KARTON: Ivan Mršić (77.)

{vsig}sport/nogomet/02-2011/galerija-inter{/vsig}