Sastanak

Dobra suradnja hrvatske i županijske vatrogasne zajednice

11:00h
0
090528-vatrogasci-m
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Predstavnici Koprivničko-križevačke županije posjetili su Hrvatsku vatrogasnu zajednicu, gdje su održali sastanak s predsjednikom Zajednice Ante Sanaderom i načelnikom Željkom Popovićem.

Glavna tema sastanka bila je suradnja Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, kao jedne od najjačih vatrogasnih zajednica na području Hrvatske.

Na sastanku je dogovoreno kako će Hrvatska vatrogasna zajednica pomagati sredstvima i opremom koja je neophodna za uspješan rad vatrogasaca. Predsjednik Sanader najavio je da će Županijska vatrogasna zajednica biti prva na redu za isporuku čamca za brze vodotoke, sa svim karakteristikama za rijeku Dravu.

Jedna od tema sastanka bila je i Zakon o vatrogascima te su se sudionici sastanka složili kako ne prati potrebe vatrogasaca i ne pruža financijski poticaj te predložili kako bi isti trebalo mijenjati.

Sastanku su nazočili zamjenik koprivičko-križevačkog župana Ivan Pal, ujedno i načelnik Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje, županijski stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Matosović i županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan.

čitam...
Loading...