BK Rotor

Vrlo dobri rezultati Rotorovaca ovog vikenda

Ovo je bio Ivanom prvi službeni nastup za BK ROTOR ove godine, a u u nastavku godine slijede nastupi u Rumunjskom Cross i Olympic Triathlon prvenstvu.

10:00h
0
Foto: BK ROTOR

Odlične vijesti stižu nam iz BK Rotor.

U nedjelju je u Trogiru održana i druga utrka, ove sezone, u brdsko-biciklističkom maratonu koja se boduje za Kup na kojoj je nastupio i vozač BK ROTOR-a Siniša Herman.
Znakovito ime 2 ISLAND ON 2 WHEELS sve govori, vozilo se po dva otok gdje je start bio s rive grada Trogira te je staza vodila otokom Čiovo i natrag.

Nakon otvorenja sezone prije dva tjedna u Premanturi na dobro poznatom oštrom istarkom kamenju vozači nisu očekivali ništa manje tako da je novo složena staza od strane domaćina BK Kairos bila kombinacija makadamskih požarnih puteva, oštrog kamenja planinarskih i treking staza na rubu prohodnosti te nešto asfalta koji je spajao ove predivne opasne singlice u odličnu stazu na kojoj nije bilo previše odmora tijekom utrke.
Nakon cjelotjedne bure, vrijeme se smirilo pred vikend i ugodnih 15-tak stupnjeva i djelomično sunčano vrijeme izmamilo je preko 120 natjecatelja na maratonu.

Iako je staza bila nešto kraća i dinamičnija od uobičajnih maratona (33 km i 700 m penjanja) Siniša Herman odvozio je vrlo dobru utrku u kategoriji Master B te zauzeo vrlo dobro 8. mjesto od hrvatskih natjecatelja što mu je donijelo nove bodove u kupu.

Odlična je ovo uvertira pred domaći nastup na koprivničkom maratonu XCM KOPRIVNICA 2017 – 07.05. kada se očekuje rekordan broj natjecatelja s obzirom na prošlogodišnju odličnu organizaciju BK ROTOR-a.

BK ROTOR-ov član Ivan Makar odličan na duatlonu u Rumunjskoj

U subotu je u Bufteai (Rumunjska) održano Prvenstvo Jugoistočne Europe u Duathlon-u u organizaciji Rumunjske Triathlon Federacije na kojem je po prvi puta nastupio i jedan član BK ROTOR-a Ivan Makar.

Ivan je inače rodom iz Podravine, a živi i radi u Rumunjskoj, te mu je želja bila da nastupa za klub iz rodnog kraja na duatlon ligi koja je vrlo popularna u Rumunjskoj.

U konkurenciji od preko 270 natjecatelja u nekoliko kategorija, u jakoj međunarodnoj konkurenciji Ivan je završio kao ukupno 35., dok je rezultat još bolji u u njegovoj jakosnoj kategoriji (30-39 godina, koja je imala i najviše natjecatelja) gdje je osvojio odlično 12. mjesto od ukupno 87 natjecatelja.

Ovo je bio Ivanom prvi službeni nastup za BK ROTOR ove godine, a u u nastavku godine slijede nastupi u Rumunjskom Cross i Olympic Triathlon prvenstvu kao i dvije 70.3 utrke, Ocean Lava u lipnju i Transfier u rujnu 2017. godine.

BK ROTOR vozači na MTB maratonu Vipava Valley 2017

Prošlog vikenda, u nedjelju, održan je drugi MTB maraton Vipava Valley u slovenskom mjestu Ajdovščina,
na kojem su nastupila i trojica vozača BK ROTOR-a:
Marko Vajdić, Davor Karas i Damir Podoreški.

Uz velike uspone (na kojima je većina gurala bicikl) i teške spusteve po strmim i kamenim dijelovima planina koje okružuju prekrasnu Vipavsku dolinu,  Rotorovci su se odlično nosili s jačom slovenskom i talijanskom konkurencijom i ostvarili odličan nastup.

Na stazi duljine 52 km i 1500 m ukupnog uspona, nastupila su trojica vozača:
Damir Podoreški koji je osvojio odlično 50. mjesto, dok je
Marko Vajdić završio kao 51. i
Davor Karas  (uz sitne tehničke probleme) kao 69. od ukupno 114 vozača.

čitam...