Novo Virje

Dobročinitelji župe Sv. Josipa radnika izvedeni na izlet

Među izletnicima-dobročiniteljima bili su predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, načelnici Mirko Perok, Branko Mesarov, Zdravko Ivančan, saborski zastupnik Mladen Mađer i zamjenik Marko Horvat.

10:27h
0
Izlet dobročinitelja // Foto: Verica Rupčić

Župnik župe Svetoga Josipa radnika Novo Virje Krunoslav Milovec organizirao je izlet dobročinitelja u znak zahvalnosti za pomoć i potporu župi.

Izlet je sadržavao i posjet župnoj crkvi Sv. Jurja na bregu u Međimurju, gdje je župnik Ivica Puškadija upoznao izletnike s poviješću crkve, s posebnim naglaskom na dan 4. lipnja 2008. godine kad se crkveni toranj srušio do temelja.

Izlet je nastavljen u Varaždinu, gdje je u Varaždinskoj katedrali velečasni Krunoslav Milovec služio Svetu misu za sve dobročinitelje, a u misnim čitanjima sudjelovali su Verica Rupčić i Branko Mesarov.

Verica Rupčić sudjelovala je u misnom čitanju // Foto: Verica Rupčić

Druženje je nastavljeno obilaskom crkve Majke Božje Radovanske u rodnom mjestu župnika Milovca te ručkom u župnom uredu u Radovanu, kojemu se pridružio biskup Josip Mrzljak sa suradnicima. Biskup je također izrazio zahvalu svima koji pomažu crkvi, a posebno je naglasio važnost zajedništva, koje je na poseban način iskazano ovim izletom.

Među izletnicima-dobročiniteljima bili su predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, načelnici Mirko Perok, Branko Mesarov, Zdravko Ivančan, saborski zastupnik Mladen Mađer i zamjenik Marko Horvat, crkveni i svjetovni vijećnici iz Novog Virja te privrednici i obrtnici koji svojim donacijama, prilozima i aktivnostima pomažu župi i koji su doprinijeli izgradnji kapele bl. Alojzija Stepinca u Bukevju.

čitam...
Loading...