Obljetnica rođenja grgura karlovčana

Dodijeljene vrijedne nagrade za najbolje dječje pjesme

11:54h
0
Sudionici natječaja // Foto: Djurdjevac.hr

Pobijedile su pjesma Grgur koju je napisala učenica 6. razreda Lucija Smes, pjesma Više od riječi autorice Mihaele Pintar iz 8. razreda te pjesma Podravino moja, učenice Veronike Pintarec iz 8. razreda.

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana Đurđevac, svečanim programom obilježena je 103. obljetnica  rođenja Grgura Karlovčana.

Osnovna škola je raspisala Natječaj za mlade pjesnike Šetnja Podravinom za učenike škole. Na natječaj se prijavilo više od tristo učenika, a u finalno natjecanje prošlo je 16 pjesama koje su sami autori predstavili u natjecateljskom dijelu programa.  Njihovi mentori su bili učitelji hrvatskoga jezika.

Odluku o tri najbolje napisane dječje pjesme donijelo je stručno povjerenstvo – Božica Jelušić, Zdravko Seleš i Vladimir Miholek.

Pobijedile su pjesma Grgur koju je napisala učenica 6. razreda Lucija Smes, pjesma Više od riječi autorice Mihaele Pintar iz 8. razreda te pjesma Podravino moja, učenice Veronike Pintarec iz 8. razreda. Najviše glasova publike dobila je pjesma Podravina  koju je napisao Tomislav Čukljaš, učenik 6. razreda.

Učenici osmih razreda svojim likovnim radovima u zahtjevnoj tehnici linoreza ostvarili su izložbu pod nazivom Šetnja Podravinom. Radovi će se moći razgledati na izložbi u knjižnici škole.

Školska knjiga i škola osigurali su nagrade za sve sudionike programa. Tako su tri najbolja autora osvojili tablete. Pjesma koju je odabrala publika nagrađena je vrijednom knjigom.

čitam...
Loading...