Duhovno književno stvaralaštvo

Zdenka Maltar, Zlatko Kraljić, Nives Opačić i Zdravko Gavran dobitnici nagrada

12:02h
0
7. Susret hrvatskog duhovnog književnog stvaralaštva Stjepan Kranjčić // Foto: KC-KŽ županija
7. Susret hrvatskog duhovnog književnog stvaralaštva Stjepan Kranjčić // Foto: KC-KŽ županija

Na ovaj nacionalni književni natječaj Stjepan Kranjčić pristiglo je čak 170 prijava autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke.Nagrade su dodijeljene u žanru poezije, kratke priče, putopisa, eseja i monodrame.

Na završnoj svečanosti 7. Susreta hrvatskog duhovnog književnog stvaralaštva Stjepan Kranjčić u subotu u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima dodijeljene su nagrade za najbolju poeziju, kratku priču, putopis, esej i monodramu.

Na ovaj nacionalni književni natječaj, koji je bio otvoren od 15. svibnja do 15. kolovoza 2015. godine, pristiglo je čak 170 prijava autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke.

U žanru poezije prva nagrada dodijeljena je Zdenki Maltar iz Novoga Marofa za pjesmu Diete vu noči. Najboljom kratkom pričom proglašena je Tinčeka su ftopili autora Zlatka Kraljića iz Velenja za priču. U žanru putopisa prva nagrada dodijeljena je Nives Opačić iz Zagreba za putopis Krunica od otočnih crtica, a najboljim esejem proglašen je Do rubova i preko obrubnica kojeg potpisuje Zdravko Gavran iz Zagreba. U kategoriji monodrame prvonagrađenim je proglašen rad Šta bi svećenik triba znati.

Susret je održan uz potporu Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Zagreba, križevačkog Pučkog otvorenog učilišta i Turističke zajednice Križevci.

Nagrađenima su čestitali Darko Koren, koprivničko-križevački župan, Tomislav Katanović, zamjenik križevačkog gradonačelnika, Stjepan Soviček i Dražen Hladuvka, križevački župnici, te Roko Bašić, član upravnog odbora Udruge Dr. Stjepan Kranjčić.

 

čitam...