Svečana sjednica HGK

Dodijeljene stipendije studentima deficitarnih zanimanja

12:38h
0
Svečana sjednica HGK Županijske komore Koprivnica // Foto: Matija Gudlin
Svečana sjednica HGK Županijske komore Koprivnica // Foto: Matija Gudlin

Stipendije su primili Ema Ormanec, Marina Galović, Hrvoje Koštić, Tin Šandl, Dominik Pavičić i Diana Mehkek. Tom prilikom Mirko Habijanec izabran je za novog predsjednika HGK Županijske komore Koprivnica.

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica održane danas, u ponedjeljak, dodijeljeni su ugovori novim stipendistima Zaklade županijske komore.

Ugovore za stipendije od 1500 kuna mjesečno dobili su Ema Ormanec, studentica medicine, Marina Galović, studentica farmacije, Hrvoje Koštić, student strojarstva i Tin Šandl, student farmacije i Dominik Pavičić, student informatike. Diani Mehkek, studenitici Učiteljskog fakulteta, dodijeljena je novčana pomoć u iznosu od 1000 kuna mjesečno tijekom iduće godine zbog loše socijalno-ekonomske situacije u obitelji.

– Ova stipendija znači mi puno jer je iznos jako dobar. Redovito putujem kući za vikend i dosta novca trošim na prijevoz vlakom i stanovanje. Nadam se da ću po završetku studija pronaći posao u Belupu jer bi dotad trebala biti završena nova koprivnička tvornica – istaknuo je Šandl.

Jasenka Maltarić-Dujnić, upraviteljica Zaklade, objasnila je kako su u osam godina djelovanja dodijelili 40 stipendija, a osnovni kriteriji za dodjelu su izvrsnost, deficitarnost zanimanja te socijalno-imovinski status.

– Ovime doprinosimo rastu i razvoju Koprivničko-križevačke županije, a od naših stipendista očekujemo da se vrate u Koprivnicu nakon studija, ovdje zaposle i svojom izvrsnošću pridonesu razvoju – dodala je.

Na svečanoj sjednici jednoglasnom odlukom Mirko Habijanec, predsjednik Uprave križevačkog Radnika, izabran je za novog predsjednika HGK Županijske komore Koprivnica. Na mjestu predsjednika zamijenio je svog prethodnika Miroslava Vitkovića koji je zbog odlaska na novo radno mjesto podnio neopozivu ostavku.

– Hvala svima na povjerenju. Pred nama su izazovna vremena. Komori moramo dati novi sadržaj u trenucima kada vlada pravni nered. Gospodarstvo županije očekuje od Komore da bude poticaj razvoju gospodarstva i stvaranju novih radnih mjesta – naglasio je Habijanec.

Tom prilikom, Darko Koren, koprivničko-križevački župan, naglasio je kako je ovo dobra odluka jer će Habijanec svojim iskustvom, znanjem i energijom doprinijeti boljem radu komorskog sustava.

čitam...