tjedan gluhih osoba

Dođite na radionicu hrvatskog znakovnog jezika za odrasle i djecu

Radionica je pripremljena za djecu starije dobi te odrasle, a koliko se može zaljubiti u znakovni jezik pokazat će vam Gabriela Flac i Josipa Kodrić.

09:00h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

U četvrtak, 27. rujna s početkom u 18 sati, održat će se radionica hrvatskog znakovnog jezika pod vodstvom Marije Križić, intervenora hrvatskog znakovnog jezika. Radionica se održava povodom Međunarodnog tjedna gluhih i nagluhih osoba.

Tjedan gluhih i nagluhih osoba prilika je za upoznavanje čujuće zajednice s hrvatskim znakovnim jezikom. On je jezik kulturne i jezične manjine koji koriste gluhe i gluhoslijepe osobe. Kako bi se približila zanimljivost i bogatstvo znakovnog jezika, čujuće osobe imat će priliku na radionici praktično naučiti osnovne pojmove iz hrvatskog znakovnog jezika.

Radionica je pripremljena za djecu starije dobi te odrasle, a koliko se može zaljubiti u znakovni jezik pokazat će vam Gabriela Flac i Josipa Kodrić učenice petog razreda Srednje škole Koprivnica, buduće medicinske sestre koje će uz nastavnicu voditi radionicu.

Loading...