25.1 C
Koprivnica
Četvrtak, 1. lipnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
u subotu i nedjelju

Dođite u Pitomaču na Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja i uživajte u prekrasnoj glazbi, ali isključivo uz COVID potvrdu
D

I ove godine posjetitelji će imati prilike uživati u večeri novih pjesama, ali i u retrospektivnoj večeri pjesama dr. Marijana Jergovića. 

Ne propustite

Na konferenciji za medije koja je održana u Kući Petra Preradovića u Grabrovnici predstavljen je 28. Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2021.

I ove godine posjetitelji će imati prilike uživati u večeri novih pjesama, ali i u retrospektivnoj večeri pjesama dr. Marijana Jergovića.

Prvi dan festivala, u subotu, 4. rujna s početkom u 20 sati, održat će se Retrospektivna večer dr. Marijana Jergovića Čuvar uspomena. Tema je sjećanje na osnivača Festivala i na njegove prekrasne stihove koji su svakom festivalu dali poseban značaj.

Drugi dan, u nedjelju, 5. rujna, rezerviran je za Večer novih pjesama koji će se prenositi uživo u 20.05 sati na HRT-u.

– I ove godine festival će iznjedriti 20 novih pjesama, a prva večer koja je posvećena doktoru Marijanu Jergoviću, utemeljitelju festivala, ujedno je i večer Čuvar uspomena. Nastojali smo da njegove pjesme budu izvedene u originalnim izvedbama koje su bile na festivalu. Druga večer je Večer novih pjesama, 20 pjesama od kojih će bit nagrađenih i to u dvije kategorije: na standardnom hrvatskom jeziku i na kajkavskom narječju, a nagrada za najljepše glazbene stihove nosi ime Drago Britvić. Te dvije festivalske večeri daju pred nas odgovornost da ponudimo kvalitetu festivala i kvalitetu priredbe – rekao je direktor festivala Rajko Stilinović.

Ulaz u dvoranu bit će isključivo uz COVID potvrdu, a oni koji ju nemaju, od 15 do 19 sati  besplatno će se moći testirati.

Ulaznice za 28. Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja mogu se kupiti na kiosku Vrabac (Trg Kralja Tomislava 15, preko puta crkve), u prostorijama Općine Pitomača (Ljudevita Gaja 26/1), te u Interpretacijskom Centru Kuća Petra Preradovića (Grabrovnica 110). Cijena ulaznica je 30 kuna pojedinačna (1. mjesto), te 50 kuna obiteljska (dva mjesta).

Organizator Festivala je Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača, a suorganizator Hrvatska radiotelevizija. Pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača, a supokrovitelj OŠ Petra Preradovića Pitomača, Hrvatsko društvo skladatelja i Turistička zajednica općine Pitomača.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

U KOPRIVNICI

Sutra će bez vode biti stanovnici Ulice Mihovila Pavleka Miškine i Ulice Miroslava Krleže, osigurane su cisterne s vodom

Korisnici vodnih usluga u Ulici Mihovila Pavleka Miškine u Koprivnici, na neparnim kućnim brojevima od 1 do 29A i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti