festival prava djece

Dođite u subotu u Kino Velebit i pogledajte dva zanimljiva filma za djecu i roditelje

Program će se održati i u Koprivnici, u subotu, 29. listopada u Kinu Velebit u Koprivnici, i to u dva termina – 11 i 16.30 sati.

12:01h
0

14. Festival prava djece poznat i pod motom “Mali festival za velike teme” i ove godine uz programe namijenjene osnovnim i srednjim školama, donosi poseban filmsko – edukativni program Dobre vibracije.

Program će se održati i u Koprivnici, u subotu, 29. listopada u Kinu Velebit u Koprivnici, i to u dva termina – 11 i 16.30 sati.

U program Dobre vibracije namijenjenog roditeljima i djeci prikazuju su dva filma: U 11 sati kreću Priče o Franzu (r. Johannes Schmid, 2022.) – obiteljska komedija snimljena prema junaku romana Christine Nöstlinger u čijem je središtu školarac Franz, koji kao najmanji u razredu počinje pratiti popularnog influencera fitnessa, a od 16.30 sati na rasporedu je Moj tata kobasica (r. Anouk Fortunier, 2021.), koji govori o Zoe čiji otac odluči dati otkaz u banci i postati glumcem kako bi ostvario životni san pri čemu postane maskota kobasice.

Svi filmovi prikazuju se s titlovima za gluhe i nagluhe osobe i audiodeskripcijom za slijepe i slabovidne osobe. Ulaz na projekcije je besplatan i moguć je do popunjenja kapacitete.

Uz projekcije održat će se i Festivalski forumi, događaji u sklopu Europske godine mladih, u kojima će mladi razgovarati sa stručnjacima o relevantnim temama za svoju generaciju.

U Koprivnici će tako voditelj Domagoj Morić mlade potaknuti na volonterski angažman mladih i educirati ih kako praktično planirati i provoditi volonterske aktivnosti u sklopu modula Volontiranje u lokalnoj zajednici.

Program i raspored 14. Festivala prava djece dostupan je na web stranici www.festivalpravadjece.com

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW