Subvencije

Dodjela bespovratnih novčanih sredstava za sadnju bobičastog voća

12:23h
0
Borovnica je bobičasto voće povoljno za ljudsko zdravlje jer je puna antioksidansa i dijetalnih vlakana // Petra Sedlanić
Ilustracija // Foto: Arhiva

Iz Općine Pitomača objavili su kako će subvencionirati sadnju bobičastog voća, a na natječaj se mogu prijaviti samo poljoprivredna gospodarstva koja zadovoljavaju određene uvjete.

Predmet natječaja je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za subvencioniranje nabave certificiranih sadnica bobičastog voća – jagoda, malina, kupina, aronija, ribiz, borovnica, brusnica, goji, i tako dalje.

Natječaju za bespovratno sufinanciranje mogu pristupiti samo poljoprivredna gospodarstva koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i imaju status fizičke osobe, obrtnika ili pravne osobe, imaju prebivalište odnosno sjedište na području općine Pitomača i obavljaju poljoprivrednu djelatnost na području općine te su u 2016. godini posadili najmanje 2.000 sadnica jagoda ili 500 sadnica ostalog voća.

Subvencija se odobrava u iznosu do 50% nabavne cijene po priloženom računu, odnosno najviše do 5 tisuća kuna po poljoprivrednom gospodarstvu.

Natječaj je otvoren do 31. listopada ove godine, a tekst cijelog natječaja i obrazac zahtjeva možete pronaći na linkovima u nastavku:

TEKST CIJELOG NATJEČAJA

OBRAZAC ZAHTJEVA

čitam...
Loading...