Dogradonačelnik Pros obišao gradilišta u Reki, Herešinu i Jagnjedovcu

12:51h
0
Foto: Koprivnica.hr

Zamjenik gradonačelnika Dražen Pros obišao je aktualna gradilišta u prigradskim naseljima Herešin, Reka i Jagnjedovec. U naseljima Reka i Herešin radi se o radovima koji se izvode prema Ugovoru za izgradnju kanalizacijske mreže, a u okviru programa «Integralni razvoj lokalne zajednice – EIB II». Predviđeno trajanje radova u Herešinu i Reki  je 150 kalendarskih dana, pri čemu će kalendarski rok završetka ovisiti o vremenskim uvjetima, a prema Ugovoru radovi bi trebali završiti do sredine studenog 2011.godine.

Što se tiče izgradnje kanalizacijske mreže u Herešinu, u tijeku su radovi izgradnje kanalizacijske mreže u Zagorskoj ulici, Ulici M. Gupca, Školskoj ulici, Ulici D. Ozmeca i odvojku ulice Hrvatske državnosti te novoj pristupnoj prometnici groblju Herešin (spojna prometnica između Zagorske ulice i Ulice Matije Gupca).

U Reki su u tijeku radovi na  izgradnji kanalizacijske mreže u južnom djelu naselja i to na Mažuranićevom trgu, Trgu Lj. Gaja, Starogradskoj ulici, Kolodvorskoj ulici i odvojku Kolodvorske ulice kod crkve.

Ukupni troškovi izgradnje iznose oko 5,5 milijuna kuna, od čega su troškovi izgradnje u naselju Reka tri milijuna kuna, a u naselju Herešin 2,5 milijuna kuna. Izgradnju kanalizacije financiraju Grad Koprivnica i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, od čega Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva financira dva milijuna kuna, a ostalih 3,5 milijuna kuna Grad Koprivnica.Foto: Koprivnica.hr

U naselju Jagnjedovec  izvode se  radovi  na izgradnji staze i uređenju okoliša na mjesnom groblju.  Radovi čija je ukupna vrijednost 68.768,50 kuna, trebali bi završiti kroz desetak dana.

čitam...