STANJE KOD NAS

Dok Hrvatska bilježi rekorde, u našoj županiji opet nema novih slučajeva zaraze!

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren apelirao je na stanovnike, rekavši kako razvoj situacije i porast broja oboljelih moraju biti upozorenje.

13:10h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao novu koordinaciju. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić kazao je kako nema novih slučajeva zaraze. Svih 35 uzoraka je negativno.

– Trenutno imamo samo jednu osobu s aktivnim pozitivitetom na koronavirus na kućnom liječenju s blagim simptomima i nadamo se da će se takav trend i nastaviti jer pred nama je proslava blagdana Velike Gospe te su najavljeni i koncerti na kojima očekujemo okupljanje velikog broja ljudi. Ovakva okupljanja predstavljaju zdravstveni rizik pa pozivam još jednom sve na odgovorno ponašanje i poštivanje svih mjera. Apeliram na sve stanovnike da u slučaju naznaka respiratornih poteškoća ili bilo kakvih oblika zdravstvenih tegoba ne sudjeluju u procesijama i vjerskim slavljima te da ne posjećuju koncerte kako bi se povoljno epidemiološko stanje nastavilo te zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – rekao je Ljubić.

Govorilo se i o odluci kojom je do ponoći ograničeno radno vrijeme noćnih klubova, barova, disco-barova i caffe barova. Mjera će se od danas primjenjivati idućih deset dana.

– Predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako sustav funkcionira bez ikakvih poteškoća, a predstavnici PU Koprivničko-križevačke i Službe civilne zaštite Koprivnica su dodali kako u proteklom razdoblju nisu zabilježena veća kršenja epidemioloških mjera te da će se tijekom vikenda s obzirom na blagdan Velike Gospe pojačano vršiti kontrole u skladu s uputama i preporukama Nacionalnog stožera – poručuju iz Stožera.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren apelirao je na stanovnike, rekavši kako razvoj situacije i porast broja oboljelih moraju biti upozorenje.

– Proslava blagdana Velike Gospe i manifestacije koje su pred nama mogu vrlo lako biti okidač za neželjene situacije na području naše županije, a trendovi povećanja broja oboljelih kojima svjedočimo na to jasno upozoravaju. Ovim putem još jednom apeliram na naše stanovnike da se ponašaju savjesno i odgovorno,  da se maksimalno pridržavaju svih epidemioloških uputa te izbjegavaju  velika okupljanja. Apeliram i na službe koje vrše kontrole da striktno nadziru poštivanje mjera. Svi zajedno imamo veliku odgovornost i moramo biti svjesni koje su moguće posljedice – kazao je župan.

čitam...