anketa

Dok kafići nemaju ni ‘kavu za van’, na gužve na Sljemenu se žmiri – je li riječ o dvostrukim kriterijima?

Podsjetimo, na snazi je zabrana okupljanja više od 25 osoba na otvorenom.

14:54h
0

Već danima u javnosti traju polemike oko nekih nelogičnosti u epidemiološkim mjerama, te su sve glasniji zahtjevi, koji su izraženi i na jučerašnjem prosvjedu poduzetnika na središnjem zagrebačkom trgu, da se mjere popuste i da se primjerice ugostiteljima dozvoli rad.


Ni gostovanje ministra Davora Božinovića u RTL-u Danas, kada je objašnjavao razliku između bazena i teretana, nije pretjerano uvjerilo građane, od kojih mnogi smatraju da mjere nemaju smisla.

Jedna od najglasnijih točki prijepora jest odredba da kafići već mjesecima ne smiju raditi, pa čak ni nuditi kavu ‘za van’ jer se Stožer boji da će to dovesti do masovnih okupljanja, dok ‘kavu za van’ prodaju i restorani, slastičarnice, pa i benzinske pumpe.

A najnovije snimke sa Sljemena, primjerice pokazuju da se pravilo pridržavanja distance i ograničenja dozvoljenih okupljanja ne poštuje.

O ogromnim gužvama u redovima za karte, kao i u redu za žičaru (dva reda se zbog loše organizacije prodaje karata isprepliću), da ne govorimo. Neki epidemiolozi pravdaju to činjenicom da su skijaši na otvorenom prostoru, no, podsjetimo, na snazi je mjera zabrane okupljanja više od 25 ljudi na otvorenom prostoru.

Zbog toga se valja zapitati zašto podružnica Zagrebačkog holdinga za upravljanje sportskim objektima nije osigurala redare koji bi ljude u redovima držali na distanci?

Prije nego što je otvoreno skijalište, građani željni snijega i snježnih radosti već su okupirali sanjkalište na Činovničkoj livadi:

Kafići nemaju ni 'kavu za van', a masovna okupljanja na Sljemenu nitko ne kontrolira - je li riječ o dvostrukim kriterijima?

čitam...