nagađanja

Dok svi čekamo da dopuste nastavak prvenstva, što će biti s županijskim kupom?

No, ove godine kup u jesen nije igran, tako da je sada dostupno manje termina za odigrati velik broj utakmica, tim više što će neki prvenstvo igrati i srijedom. Ne daj Bože da se opet pojavi koronavirus u nekom klubu pa dođe do odgode utakmice.

17:30h
0
NKKoprivnica NKPodravacVirje
foto// Ivan Brkić

‘Prvenstva se nastavljaju idući vikend, pa onaj idući, a ne, ipak onaj tam idući…’ – priča je koju slušamo posljednih dana. Nagađanja dolaze sa svih strana, najavljuju se sastanci Stožera i Vlade na temu (polu)amaterskog nogometa, no službene informacije nema niti iz jednog izvora.

Nacionalni Stožer sredinom ovog tjedna objavit će što misli napraviti s aktualnim mjerama koje su na snazi do 15. ožujka pa će se već od srijede krenuti s nabacivanjem novih termina i mogućih scenarija za nastavak Trećih, Četvrtih i županijskih liga.

I dok se čeka vijest o nastavku prvenstva mnogi se pitaju što će biti s našim županijskim nogometnim kupom. Kad će početi, tko će igrati, kad će se igrati, hoće li se što mijenjati i slično. Prošlih sezona uobičajeno je bilo da se prvi dio kupa odigra u jesen, dok bi se četvrtfinale i sama završnica igrali na proljeće.

No, ove godine kup u jesen nije igran, tako da je sada dostupno manje termina za odigrati velik broj utakmica, tim više što će neki prvenstvo igrati i srijedom. Ne daj Bože da se opet pojavi koronavirus u nekom klubu pa dođe do odgode utakmice.

Božinović o mjerama, 8. ožujak

“Teško da se od 15. mogu očekivati neka daljna popuštanja, trebamo razmišljati kako da očuvamo ove mjere kako se ne bi vraćali unazad, to smo željeli izbjeći. Na svakome od nas je pridržavanje mjere. Svako toleriranje nepridržavanja mjera ugrožava one koji imaju najveći interes da budu otvoreni. Kod donošenja i popuštanja mjera uvažavamo naše specifičnosti, nema copy-paste pristupa, nikad ga nije bilo. Mislimo da je to ispravan pristup”

Iz županijskog nogometnog saveza ne mogu nam dati nikakve konkretne informacije jer i oni čekaju da im HNS javi što i kako napraviti. Neslužbeno smo doznali da postoji mogućnost da se pošalje upit svim županijskim klubovima žele li igrati kup natjecanje.

Foto: Ivan Balija

Jasno je kako klubovi iz Treće ŽNL, pa i većina iz Druge ŽNL imaju male šanse doći do same završnice, no nikad se ne zna. Želja je da se ‘skupi’ najmanje 16 klubova i da se krene od osmine finala, odnosno od šesnaestine ako se skupe i 32 kluba. To su četiri srijede, dvije u četvrtom, dvije u petom mjesecu i finale u šestom mjesecu.

Razmišljanja smo da bi svi sudionici nogometne utakmice pristali nositi maske i pridržavati se propisane distance samo kako bi se nastavilo toliko voljeno ‘naganjanje’ okrugle kožne lopte.

Ali, naglasimo kako su sve ovo još uvijek neslužbena nagađanja i prava je nepoznanica što će biti. Ovim putem molimo Stožer da čim prije odluči u korist nogometa i svih zaljubljenika u sport, pa makar svi osim igrača na terenu morali non-stop nositi maske.