Dolijao kradljivac

18:57h
0
Dana 19. veljače 2009. godine policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističku obradu nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teške krađe i krađe.

Osnovano se sumnja da je tijekom noći 13. veljače 2009. u vremenu od 1 do 7 sati iskoristio nepažnju vlasnika obiteljske kuće u Koprivnici, ušao kroz nezaključana vrata te iz kuće otuđio tri mobitela, tri novčanika sa oko 5.600 kuna i osobnim dokumentima te prijenosno računalo i navigacijski uređaj. Također, osnovano se sumnja da je u vremenskom razdoblju od 6. do 9. veljače 2009.  iz nezaključanog vozila u dvorištu obiteljske kuće u Koprivnici otuđio jaknu sa osobnim dokumentima i navigacijski uređaj, oštetivši vlasnika za oko 2.200 kuna.

Osumnjičeni je uhićen 18. veljače 2009. godine. Izvršenom pretragom obiteljske kuće koju koristi osumnjičeni pronađeno je prijenosno računalo, novčanik sa dokumentima, mobitel i navigacijski uređaj. Otuđeni novac ja potrošio, jaknu odbacio a ostale predmete preprodao, od kojih je pronađen drugi otuđeni navigacijski uređaj.

Poradi osnovane sumnje u izvršenje kaznenih djela teška krađa i krađa protiv osumnjičenog je redovnim putem podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.