ENERGY CODEFEST powered by RWE

Dom mladih u petak će postati okupljalište mladih programera koji će osmišljavati inovativna rješenja za pametno upravljanje energijom

Zadatak će se baviti problemom iz STEM područja, koje obuhvaća dobro upravljanje bazama podataka - ključna će biti jaka backend podrška.

08:00h
0
Foto: inkubator.info // CODEfest 2016.

Koprivnički poduzetnik, poduzetnička potporna institucija koja upravlja inkubatorom u Koprivnici, u suradnji s RWE Hrvatska priprema ENERGY CODEFEST – hackathon natjecanje gdje timovi iste probleme i izazove rješavaju na različite načine, i to programiranjem.


Koprivničkom poduzetniku, kao inicijatoru ovog natjecanja, ovo je drugo natjecanje tog tipa, prvo je organizirano u suradnji s udrugom Osijek Software City. Natjecanje je trajalo 12 sati, a povratne informacije su bile vrlo pozitivne kao i razrađena inovativna rješenja.

Ovog puta CODEFEST natjecanje ima svoj nastavak – ENERGY i to u suradnji s RWE Hrvatska, drugim najvećim opskrbljivačem električnom energijom u Hrvatskoj i odnedavnim strateškim partnerom Gradu Koprivnici i Komunalcu u plinskom poslovanju.

RWE Hrvatska pokazuje veliki interes i volju da postane aktivan član lokalne koprivničke zajednice pri čemu pokazuju zanimanje za suradnju s koprivničkim poduzetnicima koji imaju mogućnost biti povezani s energetskim sektorom, novim tehnologijama i inovacijama.

RWE, uz već postojeće HUB-ove u Berlinu, San Franciscu i Lisabonu, želi izgraditi HUB, odnosno mjesto za razvoj inovativnih ideja i u Koprivnici.

Budući da je Koprivničkom poduzetniku jedan od ciljeva poticanje suradnje „malih i velikih“ te jačanje lokalnog poduzetništva, RWE Hrvatska je prepoznao poduzetnički inkubator kao suradnika s kojim će razvijati nove inovativne projekte i graditi nove prilike za mlade ljude koji imaju inovativne, poduzetničke ideje.

Prva u nizu inicijativa je organizacija ENERGY CODEFESTA, 24-satnog natjecanja u programiranju.

Dom mladih u Koprivnici će 19. svibnja postati okupljalište mladih programera koji će osmišljavati inovativna rješenja za pametno upravljanje energijom. Osim programera, okupit će se i iskusni IT poduzetnici koji će pružati podršku putem mentorstva. Jedan od njih će biti Mario Brkić, voditelj inovacija u BeeOne-u u Beču, inače iskusni stručnjak u području dizajna novih rješenja i radu sa start-upovima.

– Zadatak koji će timovi rješavati predstavit će tim iz RWE-a, a zadatak će se baviti problemom iz STEM područja, koje obuhvaća i dobro upravljanje bazama podataka. Preporuka timovima je svakako jaka backend podrška. Ovo je ozbiljno „business“ natjecanje koje zaslužuje i ozbiljne nagrade – dodaju iz Koprivničkog poduzetnika.

Osim novčanih nagrada, poklon paketa i nagrade publike, posebna nagrada je i mogućnost potpisivanja ugovora s RWE Hrvatska.

Nije li to dovoljni poticaj da se prijavite?

Medijski pokrovitelj Codefesta je portal ePodravina.hr.

Plakat // CODEfest

čitam...