Dom umirovljenika dobio ISO 9001 standard

16:55h
0

090707-iso9001-mKoprivnički Dom za starije i nemoćne osobe od danas je i službeno jedina ustanova te vrste u Hrvatskoj koja radi u skladu s međunarodnim standardima poslovanja ISO 9001. Uvođenje tog standarda rada u koprivnički Dom koštalo je 80 tisuća kuna, odrađeno je u nekoliko faza kako bi promjene što lakše zaživjele u praksi i trajalo od 2005. godine, objasnio je Darko Ledinski te dodao da je taj proces nadgledala savjetnička tvrtka «Profi kod». Dodao je da se prema tom standardu vodi financijsko poslovanje Doma, smještaj, prehrana, liječenje i ostale usluge te se još jednom osvrnuo na sukob sa županom Darkom Korenom:

090707-iso9001-4-m– Župan je kazao da svatko može biti ravnatelj Doma i u tome se slažem s njim, no to nije tako zbog njegovih zasluga, već zbog korisnika koji nisu prihvatili biti lutke, niti su dopustili da Dom bude mjesto gdje će ih obitelji ostaviti dok ne umru. Umjesto toga, aktivno sudjeluju u kreiranju rada Doma i zato Koprivnica ima najbolju ustanovu te vrste u Hrvatskoj.

ISO 9001 certifikat Ledinskom je uručila direktorica «Cro Cert» certifikacijske kuće Seka Kugler, naglasivši da je Dom primjer kvalitetnog rada s korisnicima njegovih usluga te kako ju u ni jednom domu nije toliko oduševio pristup zaposlenika radu, uređenost i razina kvalitete življenja. U nazočnosti 20-ak ravnatelja umirovljeničkih domova iz svih dijelova Hrvatske koprivnički Dom je osim certifikata ISO 9001 dobio i međunarodni certifikat o kvaliteti IQNET.