Dom za starije i nemoćne // Družili se s kolegama iz Mađarske

10:22h
0
Umirovljenici su posjetili i Podravku

Povodom 16. obljetnice pobratimstva s Udrugom Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnice – Klub Mariška jučer je Koprivnicu posjetila Udruga umirovljenika tvornice konzervi i konca iz Nagyatada.

U Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica stigli su u jutarnjim satima, a cjelodnevno druženje započelo je obilaskom Podravke. Članovi udruge iz Mađarske, njih pedesetak, prošetali su centrom Koprivnice sa članovima Zbora umirovljenika.

U popodnevnim satima u Domu imali su prilike okušati se u sportskim i društvenim igrama zajedno sa korisnicima te su, unatoč jezičnoj barijeri, proveli poslijepodne u druženju i zabavi.

Zbor je u 17 sati održao i prigodni program, a prisutan je bio i zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić koji je svim prisutnima zaželio dobrodošlicu u Koprivnicu i izrazio želju da se ovakvi susreti i dalje održavaju.

Inače, prije 16 godina Grad Koprivnica i Grad Nagyatadom potpisali su Povelju o prijateljstvu, suradnji i kulturnoj razmjeni između ova dva grada te Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Klub Mariška svake godine organiziraju ovakva druženja, naizmjenično u Koprivnici i Nagyatadu.

{vsig}fun/09-2013/penzici{/vsig}

čitam...