sjajan nastup

DOMINACIJA Hrvači Podravke uzeli četiri medalje na državnom prvenstvu! Lončarić najsjajniju, Raknić srebrnu, Ljubić i Mijatović brončane

Vjerovali ili ne, Lončariću je to bio 16. naslov prvaka Hrvatske u karijeri. Priznat ćete, rijetko viđena dominacija

09:03h
0
Hrvači Podravke u Vrbovcu // FOTO: HK Podravka

Hrvači Podravke kroz godine su nas navikli na sjajne rezultate, a odličan rad u klubu potvrdili su i u subotu na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim stilom. Natjecanje se održalo u Vrbovcu, sudjelovalo je 70-ak hrvača iz 20-ak klubova, a u toj jakoj konkurenciji Koprivničanci su osvojili četiri medalje.

Najsjajniju osvojio je Ivan Lončarić, kojemu je to, vjerovali ili ne, bio 16. naslov prvaka Hrvatske u karijeri. Priznat ćete, rijetko viđena dominacija. U seniorskoj karijeri to mu je osmi naslov, s time da ih je šest osvojio u grčko-rimskom stil, a dva slobodnom. Jučer je hrvao u kategoriji do 61 kilograma i upisao tri čiste pobjede.

Ivan Lončarić (plava majica) okitio se 16. državnim zlatom // Foto: HK Podravka

U seniorskoj konkurenciji boje Podravke branila su još tri hrvača, no bez većoj uspjeha. Domagoj Džanko bio je sedmi do 70 kg, Filip Verčević peti do 74 kg, a Alen Nogić je ostao bez značajnijeg plasmana.

U uzrastu kadeta Podravka je imala šest predstavnika u četiri različite kategorije, a najuspješniji bio je Patrik Raknić u kategoriji do 71 kg. Uz tri pobjede dogurao je do finala, gdje je, nažalost, poražen, tako da se morao zadovoljiti srebrnom medaljom.

Brončanu medalju osvojila su dvojica podravkaša. Borna Ljubić do 60 kg i Karlo Mijatović u kategoriji do 92 kg. Osim njih hrvali su Roman Balog, Ivan Adžag i Jospi Benko, no svi oni ostali su bez plasmana.

Kadeti su ekipno osvojili šesto mjesto, ali s istim brojem bodova kao i Sesvetski Kraljevec koji je bio na peti i Metalac, koji je završio četvrti. Ekipu Podravke na turniru je vodio trener Saša Šprem.

Kadeti s medaljama oko vrata // Foto: HK Podravka