Rezultati izbora

Domoljubni pobijedili, do samog kraja neće se točno znati tko ulazi u Sabor

01:25h
0

Domoljubna koalicija osvojila je 33,58 posto, 0,23 posto više od koalicije Hrvatska raste. MOST je bio na 12,36 posto dok je Bandićeva lista osvojila 6,91 posto.

Hrvatska je odlučila. Na nedjeljnjim izborima za hrvatski Sabor glasači su povjerenje dali Domoljubnoj koaliciji okupljenoj oko HDZ-a.

Koalicija Hrvatska raste sa SDP-om u glavnoj ulozi na drugom je mjestu.

Najveće iznenađenje izbora definitivno je MOST.

Tomislav Karamarko se nakon duljeg čekanja obratio razdraganoj masi u Globusu, a govor je prenio Jutarnji list.

– Tri i pol godine pobjeda za pobjedom. Moram reći da smo pobijedili na parlamentarnim izborima, ova pobjeda je točka na ‘i’. Dvije trećine nađih građana se odlučilo za promjene i apsurdno je da oni traže novi mandat. Nisam znao da je borj 53 veći broj od 61, a ja vam garantiram da će se razlika povećati. Tko god je spreman boriti se s nama za poboljšanje života, dobrodošao je. To nema veze s koalicijom… Borit ćemo se za svako radno mjesto, za svako neodrađeno polje, nećemo dopustiti da mladi napuštaju zemlju. Nećemo dopustiti da polagano nestanemo kao narod… Otvoreni smo za suradnju sa svima, bez obzira na sve razlike.

– Čestitam gospodi iz MOST-a, zaslužujete aplauz! – poentirao je on.

Prema podacima DIP-a u jedan sat iza ponoći u drugoj izbornoj jedinici, Domoljubna koalicija osvojila je 33,58 posto, 0,23 posto više od koalicije Hrvatska raste. MOST je bio na 12,36 posto dok je Bandićeva lista osvojila 6,91 posto.

Živi zid ostao je na 4,65 posto, Neovisna lista Željka Lackovića na 2,63 posto dok je ORaH ostao na 1,58 posto.

Tko će točno ući u Sabor iz druge izborne jedinice, ostat će enigma dok se ne prebroje i svi preferencijalni glasovi.

Rezultate možete pratiti uživo ovdje.

čitam...
Loading...