STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Donosimo popis novih mjera koje su na snagu stupile u ponoć

Provedbu mjera koje su određene do 15. prosinca kontrolirat će pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici i Državni inspektorat.

11:09h
0
Foto: Sanjin Bojić

Iz županijskog Stožera civilne zaštiti obavijestili su kako su danas  na snagu stupile Odluka o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja te Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga koje je 20. studenoga donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.


Sukladno odredbama predmetnih odluka s današnjim danom obustavlja se rad noćnih klubova, kasina i automat klubova, a ostalim ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad do 22 sata, uz istaknutu obavijest o najvećem broju gostiju koji mogu biti u objektu sukladno preporukama HZJZ-a.

Nove mjere se odnose na ograničenje javnih događanja i okupljanja na 25 osoba, ograničenje svadbenih svečanosti na 15 osoba, dok na pogrebima može biti prisutno najviše 25 osoba. Privatne svečanosti se ograničavaju na 10 osoba, a sportska natjecanja mogu se održavati bez gledatelja te uz pridržavanje mjera kao dosad.

Za okupljanja koja nisu ograničena na 25 osoba, a to su profesionalni umjetnički programi, kino projekcije, vjerski obredi i sjednice predstavničkih tijela uvedena su dodatna ograničenja. Broj prisutnih osoba ograničava se na veličinu prostora, a za svaku osobu mora biti osigurano četiri četvorna metra površine uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Također se uvodi zabrana prodaje alkoholnih pića od 22 sata do 6 sati ujutro. Provedbu mjera koje su određene do 15. prosinca 2020., kontrolirat će pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite, policijski službenici i Državni inspektorat.

čitam...