OD 4. DO 6. SRPNJA

Donosimo program ovogodišnjeg Fest jazz-a, očekuju vas izvedbe izvrsnih europskih i svjetskih glazbenika

Na ovogodišnjem, jubilarnom petom po redu Jazz festivalu očekuje vas bogat glazbeni program, jam session-i, radionice za djecu i još puno toga pod motom Dijelimo radost i glazbu. 

17:00h
0
Foto: Mario Kos

Od 4. do 6. srpnja u Koprivnici se već tradicionalno održava Međunarodni jazz festival u organizaciji Jazz kluba Koprivnica i Umjetničke škole Fortunat Pintarić, a medijski pokrovitelj je i portal Epodravina. Na ovogodišnjem, jubilarnom petom po redu Jazz festivalu očekuje vas bogat glazbeni program, jam session-i, radionice za djecu i još puno toga pod motom Dijelimo radost i glazbu.


Moći ćete uživati u izvedbama izvrsnih europskih i svjetskih glazbenika. Prve večeri nastupit će jedna od najposebnijih hrvatskih grupa posljednjih godina Chui zajedno sa Jazz Orkestrom Hrvatske radio televizije i projektom Chui ovu glazbu za koji su dobili nagradu Porin za najbolji jazz album 2018. godine. Američka pjevačica Sharon Clark dobro je poznata američkoj publici, a na Fest Jazza dolazi sa nagrađivanim švedskim pijanistom Mattiasom Nilssonom. Druge večeri festivala nastupa Borna Šercar’s Jazziana Croatica – etno jazz sastav koji uspješno spaja hrvatsku tradicijsku glazbu sa američkim jazz izričajem, čime nastoje očuvati hrvatsku glazbenu baštinu inspiriranu etno utjecajem te nametnuti nove standarde na hrvatskoj jazz sceni.

Posljednju večer festivala otvorit će jedan je od najpoznatijih suvremenih slovenskih glazbenika, klavirist Marko Churnchetz, koji je surađivao s velikim imenima svjetske jazz scene, kao što su Bob Mintzer, Seamus Blake, Eric Alexander, Michael Phillip Mossman, Ron McClure, Marcus Gilmore i mnogi drugi.

Ovogodišnji Fest Jazz u Koprivnici zatvorit će glazbeni sastav Ecliptic iz Ljubljane, koji čine ponajbolji slovenski glazbenici sa bogatim glazbenim iskustvom muziciranja u različitim glazbenim žanrovima.

Gost festivala biti će i književnik Josip Novaković, finalist nagrade Man Booker International, koji će u organizaciji Umjetničke organizacije Artikulacije u prostoru novouređene Galerije Mijo Kovačić održati književnu tribinu.

U sklopu predstavljanja puhačkih orkestara, u subotnjem jutarnjem programu nastupit će Puhački orkestar Virje, a u sklopu festivala očekuje vas i neizostavna Vinilija, prodajna izložba gramofonskih ploča. U slučaju lošeg vremena, koncertni programi će se održati u Domu mladih Koprivnica.

PROGRAM FEST JAZZA KOPRIVNICA 2019.
4.-6. srpnja 2019.
4. srpnja (četvrtak)
19.00 Jazz & Knjiga: Josip Novaković, Galerija Mijo Kovačić
20.00 Svečano otvorenje festivala, Zrinski trg
20.30 Chui i Jazz orkestar HRT-a (HR), Zrinski trg
22.00 Sharon Clark (SAD), Zrinski trg
Festivalska noć (Vedran Zec), Klub Nautilus
5. srpnja (petak)
12.30-18.00 Zika, zika, muzika!! – glazbene radionice za djecu
Dom mladih Koprivnica
20.30 Borna Šercar’s Jazziana Croatica (HR), Zrinski trg
22.00 The Bodhisattwa Trio (IND), Zrinski trg
Jazz Newbies (The Quartet + Jam Session), Klub Nautilus
6. srpnja (subota)
10.00 Puhački orkestar Virje (Jutarnji jazz & Dani povrća) – Zrinski trg
09.00-15.00 Vinilija – prodajna izložba gramofonskih ploča, Šareni dućan
20.30 Marko Churnchetz & Jonathan Hoard (SLO/SAD), Zrinski trg
22.00 Ecliptic (SLO), Zrinski trg
After Fest Jazza (Midnight Delight), Nautilus
U slučaju lošeg vremena, koncerti će se održati u Domu mladih, Hrvatske državnosti 10, Koprivnica

čitam...