Olakšanje za novčanik

Donosimo vesele vijesti: Provjerite kada će vam sjesti povrat poreza

13:05h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Građani koji su primili rješenja o godišnjem povratu poreza istovremeno će primiti i isplatu, neće biti određenog redoslijeda isplata.

Mnogi stanovnici Koprivničko-križevačke županije već su počeli dobivati obavijesti Porezne uprave o porezu na dohodak za 2015. godinu, a uskoro se mogu očekivati i prve isplate povrata poreza.

Kao što su nam rekli iz Porezne uprave, ovogodišnji povrati poreza očekuju se nakon 22. kolovoza. Građani koji su primili rješenja o godišnjem povratu poreza istovremeno će primiti i isplatu, neće biti određenog redoslijeda isplata.

To ne vrijedi za one obveznike koji nisu primili rješenje jer se još uvijek utvrđuju činjenice – povrat poreza za njih izvršit će se nakon dobivanja rješenja.

Iz Porezne uprave napominju i da će privremena porezna rješenja o utvrđivanju godišnjeg poreza na dohodak za 2015. godinu za građane koji su obuhvaćeni posebnim postupkom utvrđivanja poreza, putem Hrvatskih pošta biti dostavljena poreznim obveznicima najkasnije do 22. srpnja 2016. godine.

čitam...