STEPENICA VIŠE

Došao je i pomogao Dravi kad je bilo najteže, a sada mu slijedi novi izazov, Brgles: Želim testirati samoga sebe

Brgles s nestrpljenjem iščekuje rad s mladim igračima Graničara koji bi, smatra, trebali stasati uz nekolicinu iskusnih pojačanja.

15:00h
0
Dario Brgles (zeleni) // Foto: Matija Gudlin

Trener Dario Brgles napustio je Dravu iz Novigrada Podravskog. Kao što smo jučer pisali, time je potvrđena informacija koja je duže vrijeme kružila županijskim travnjacima.

Klupu županijskog prvoligaša zamijenio je onom Graničara iz Đurđevca.

– Gledajući sa sportske i trenerske strane, svaki rang više, svaki iskorak je veliki izazov. Želim testirati samoga sebe i vidjeti gdje sam i što sam – započeo je Brgles.

U Đurđevcu je, kaže, kao doma te većinu ljudi unutar i oko kluba dobro poznaje. Odluka je za njega bila teška, posebno kada se obzir uzme dublja veza koju je Brgles tijekom dvije godine izgradio s Dravom.

– Rastajemo se u odličnim odnosima. Oni su, kao i ja, bili korektni. Kada je bilo najteže, kada su nas s nula bodova otpisali primili smo se posla i izvukli se. Postavili smo Dravu na zdrave noge – mišljenje je trenera koji je iznimno zahvalan svim igračima, cjelokupnom vodstvu i navijačima Drave.

Upravo je borba za ostanak u Prvoj ŽNL prije dvije godine vrijeme koje će posebno pamtiti i koje mu je osiguralo zasluženi status u Novigradu Podravskom. Adrenalin i želja za opstankom bili su stalno prisutni, utakmice su donosile konstantnu neizvjesnost.

– Bio je to za mene još jedan izazov. Prije sam s Ferdinandovcem ušao iz Druge u Prvu ŽNL. Borili smo za rang više kada sam došao u klub u suprotnoj situaciji – prisjeća se, a o ključnoj ulozi koju je odigrao u Dravi svjedoči i objava na službenoj Facebook stranici kluba.

– Pristupio je u naš klub kad je bilo najteže i uvelike sva dostignuća na sadašnjoj upravi se mogu pripisati njemu. Jedno veliko hvala – naveli su.

Sada će, pak, sjediti na klupi gotovo sigurnoga člana nove Treće HNL Sjever u kojoj će se Picoki naći. Ističe kako je ondašnja Škola nogometa iznimno kvalitetna, a novoizgrađeni stadion odličan. Brgles s nestrpljenjem iščekuje rad s mladim igračima koji bi, smatra, trebali stasati uz nekolicinu iskusnih pojačanja.

– Uvjeti su savršeni. Svakom treneru i igrači bilo bi zadovoljstvo raditi u takvim okolnostima. Glede momčadi, cilj je stabilizirati se i ne dolaziti u opasnost od ispadanja, ali i uvesti igrače iz omladinskog pogona. Želio bih da imamo praktički domaću momčad. No, to se ne može učiniti preko noći – zaključio je Brgles.

čitam...
Loading...