Špancirfest

Doživite nesvakidašnje iskustvo, osvojite ulaznice za čarobni Miracoco zračni svijet

Miracoco je geometrijski osmišljen kao svojevrsni labirint s 12 manjih oko jedne velike središnje kupole, ukupne površine više od 1.000 četvornih metara, a na Kapucinskom trgu će biti postavljen i za posjetitelje otvoren od 19. do 26. kolovoza.

11:20h
0
Architects of Air
Architects of Air

Omiljeni i najveći hrvatski ulični festival, koji je svake godine sve bogatiji, raznolikiji i bolji, počinje sutra.

Već 19. izdanje popularnog Špancira rasporedit će se od 18. do 27. kolovoza i donijet će zabavu za sve uzraste, koncerte, atrakcije, ulične performanse i sve ostalo zbog čega gosti iz cijele Hrvatske i svijeta hrle u Varaždin svakog ljeta.

Više od 400 različitih sadržaja, koncerata, performansa, kreativnih radionica, predstava, uličnih nastupa i izložbi uz bogatu gastronomsku te prodajno izložbenu ponudu predstavit će se na svih 35 hektara povijesne jezgre Varaždina. Doslovno cijela pješačka zona grada, njegove ulice, trgovi, parkovi i perivoji pretvorit će se u veliku pozornicu na otvorenome, a pojedini dijelovi programa će se sadržajno i terminski nadopunjavati, kako bi posjetitelji mogli sudjelovati u što većem broju sadržaja.

Architects of Air

Moto Špancirfesta glasi “Pokreni svoju kreativnost” tako da festival ponovno donosi pregršt kreativnih programa poput Kreativnice u posebno uređenoj Uskoj ulici s 20-tak dizajnera svih grana dizajna, iznimno posjećenog i popularnog Parka kreative s brojnim radionicama, predstavama i glazbom za djecu i mlade.

Nije boja, nije zrak, nisu vanzemaljci već sve to u jednome – to je Miracoco; velebno, čarobno zračno zdanje iz bogate kolekcije Architects of Air – Luminaira, atrakcija koja će vas teleportirati u neki drugi svijet.

Luminaria su monumentalna, zračna zdanja, pravi mali gradovi, osmišljena da kreiraju inspirativna, smirujuća i nesvakidašnja iskustva istraživanja svjetla, prostora i boja uz poseban doživljaj izmijenjenih, filtriranih i naglašenih senzoričkih podražaja. Kreativni genij iza ovog projekta je Alan Parkinson, osnivač i dizajner Architects of Air, koji je razvivši posebnu tehnologiju, početkom devedesetih krenuo u kreiranje, proizvodnju te postavu ovih neobičnih instalacija. Kao pioniri u svom području, Architects of Air su od 1992. do danas posjetili desetine gradova u 41 zemlji na 5 kontinenata, a kroz čarobne zračne gradove prošlo je više od 3 milijuna posjetitelja. Sada će priliku da se pridruže tom broju dobiti i posjetitelji Špancirfesta.

Architects of Air

Špancirfest će na Kapucinskom trgu ugostiti  jednu od vizualno najatraktivnijih instalacija iz bogate kolekcije Architects of Air, nazvanu Miracoco. Miracoco je geometrijski osmišljen kao svojevrsni labirint s 12 manjih oko jedne velike središnje kupole, ukupne površine više od 1.000 četvornih metara, a na Kapucinskom trgu će biti postavljen i za posjetitelje otvoren od 19. do 26. kolovoza.

Za uranjanje u svijet Luminarije naplaćivat će se ulaznice po cijeni od 15 kn po osobi pri čemu djeca do 14 godina, u pratnji odraslih, imaju besplatan ulaz. Instalacije, iako velike, imaju ograničeni kapacitet u jedinici vremena, tako da Miracoco u istom trenu može primiti 80-tak ljudi koji njegove tajne, u prosjeku, istražuju otprilike pola sata. Miracoco će se kontinuirano puniti, kako pojedini posjetitelji budu izlazili, što će omogućiti da u svijet Luminarije uđe veliki broj ljudi.

Portal ePodravina za vas je pripremio tri ulaznice, sve što trebate učiniti je prijaviti se preko obrasca koji se nalazi na kraju ovog članka.

 

Loading...