Subvencija u krizi

DOZNAJEMO Evo koliko je poslodavaca u Podravini i Prigorju tražilo potporu od vlade za svoje radnike u korona-krizi

Podsjećaju da je Hrvatski zavod za zapošljavanje prilagodio svoje radno vrijeme od 7 do 21 sat kako bi se svi zaprimljeni zahtjevi na vrijeme obradili i kako bi se izvršile redovne uplate.

17:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Kako bi gospodarstvenicima i poslodavcima olakšala neizbježnu krizu uzrokovanu koronavirusom i prestankom brojnih aktivnosti i djelatnosti, Vlada Republike Hrvatske nedavno je donijela niz mjera i olakšica. Među njima se najviše isticala mjera kojom poslodavcima subvenciora 3250 kuna mjesečno po radniku za ožujak i 4000 kuna za travanj i svibanj.


– Mjere za očuvanje radnih mjesta odnose se na poslodavce pogođene učincima koronavirusa COVID-19 u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanje hrane i pića, prijevoza i skladištenja, na radno intenzivne djelatnosti unutar prerađivačke djelatnosti – tekstil, odjeća, obuća, koža, drvo i namještaja, poslodavce koji ne mogu obavljati djelatnost sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite (nacionalnog, županijskog, jedinica lokalne samouprave) i drugi poslodavci koji mogu dokazati utjecaj posebnih okolnosti – precizirali su iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Valamar prezentacija
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Iz njihovog područnog ureda u Križevcima doznali smo koliko je poslodavaca na području Koprivničko-križevačke županije zatražilo tu potporu Vlade.

– Područni ured Križevci je do 7. travnja 2020. godine, kada su se zaprimali zahtjevi za refundaciju plaće za ožujak zaprimio 1.385 zahtjeva od strane poslodavaca za približno 5.900 radnika. Isplate sredstava za ožujak su izvršene za sve podnesene i pozitivno ocijenjene zahtjeve. Zahtjevi se od 17. travnja 2020. zaprimaju isključivo online, za refundaciju plaće za travanj i svibanj – kažu iz HZZ-a u Križevcima.

Podsjećaju da je Hrvatski zavod za zapošljavanje prilagodio svoje radno vrijeme od 7 do 21 sat kako bi se svi zaprimljeni zahtjevi na vrijeme obradili i kako bi se izvršile redovne uplate.

čitam...