komunalcu 2,6 milijuna kuna

DOZNAJEMO Hrvatski lanac salona namještaja kupio zemljište pored Pevexa, iduće godine otvaraju trgovinu sa skladištem i nova radna mjesta

Mima svoju robu skladišti u zgradi Pevexa i u cijeloj ovoj priči to je jedino što ne ide na ruku koprivničkom Komunalcu, jer će ostati bez jednog najmoprimca. No, nekako sumnjamo da u upravi Gradskog komunalnog poduzeća zbog toga lupaju glavom o zid

13:12h
0
Foto: Ivan Balija
Prije desetak godina o ovom se brdašcu pričalo kao o potencijalnom gradskom sanjkalištu // Foto: Ivan Balija

Prije nekoliko dana pisali smo da se koprivničkom Komunalcu smiješe novi milijuni, jer je u prodaju bilo pušteno zemljište pored zgrade, točnije parkirališta Pevexa. Riječ je o livadi površine veće od 12 tisuća metara kvadratnih, a koja je Koprivničancima možda poznatija po tome što je svojevremeno, prema zamislima Martine Golčić, tamo trebalo nastati sanjkalište. Otuda, ako se kojim slučajem pitate, i ono brdašce nasred livade.

Međutim, od toga sanjkališta nikada nije bilo, niti će biti išta, ali zato ćemo uskoro tamo dobiti novu trgovinu namještajem i novi skladišni prostor. Naime, kako ePodravina doznaje, na javnom nadmetanju koje je održano u četvrtak pojavio se jedan zainteresirani kupac, koji je svoj plan odmah i realizirao. Riječ je o direktoru Mima namještaja, koji je za spomenutu lokaciju, prema našim saznanjima, ponudio otprilike 200 tisuća kuna više od početne cijene, koja je bila postavljena na 2,6 milijuna kuna.

Naše informacije da su kupili spomenuto zemljište potvrdila je i voditeljica salona u Koprivnici, Snježana Paša.

– S obzirom na vaša saznanja mogu vam potvrditi da smo kupili spomenuto zemljište. Radovi na istom trebali bi uskoro početi, možda početkom sljedeće godine i mi se iskreno nadamo da ćemo već u lipnju, a tijekom ljeta sigurno, biti u novome prostoru – poručila nam je voditeljica salona.

Novi prostor bit će gotovo sedam puta veći od trenutnog

Kaže da će na spomenutoj livadi niknuti novo parkiralište i lijepa zgrada plave boje, u kojoj će biti i prodajni i skladišni prostor.

– Trenutni, u sklopu trgovačkog centra Supernova, posluje na 680 kvadrata, a ovaj novi bit će na 4000 kvadrata. To je velika promjena koja zahtijeva i novu radnu snagu, što znači da ćemo i zapošljavati. Kažem, veselimo se novom prostoru i svemu što naš čeka, a sigurni smo da će i naši kupci biti zadovoljni – naglasila je Snježana Paša.

Inače, Namještaj Mima u Koprivnicu posluje već devet godina, a ugovor o najmu potpisali su na 10 godina, što znači da im krajem sljedeće aktualni izlazi. Ta činjenica sama po sebi ubrzat će gradnju novog prostora. Prostora koji će, kako smo naglasili, imati i skladište, što s trenutnim nije slučaj.

Naime, Mima svoju robu skladišti u zgradi Pevexa i u cijeloj ovoj priči to je jedino što ne ide na ruku koprivničkom Komunalcu, jer će ostati bez jednog najmoprimca. No, nekako sumnjamo da u upravi Gradskog komunalnog poduzeća zbog toga lupaju glavom o zid, jer koristi od prodaje zemljišta su višestruke i broje se u milijunima kuna.

Na kraju dodajmo kako je Namještaj Mima u hrvatskom vlasništvu, a osnovan je 1991. godine u Puli. Danas posluju u 10 hrvatskih gradova, zapošljavaju gotovo 200 ljudi, a kako i sami kažu, nude funkcionalan namještaj visoke kvalitete i modernog dizajna.