fokus na profitabilne kategorije

DOZNAJEMO Podravka zbog neisplativosti više neće mesom opskrbljivati vrtiće i škole, I. Šipek: Žao nam je, garancija su kvalitete, a novog dobavljača već imamo

Podravka već godinama nema klaonicu pa su imali kooperante za nabavu mesa i lokalno nastavili opskrbu. No, nabava mesa je za kompaniju premala i neisplativa, tako da će fokus staviti na kategorije koje nose ozbiljan prihod, a ovaj posao prepustiti nekom drugom dobavljaču.

11:38h
0

Dječji vrtić Tratinčica i koprivničke osnovne škole s novom će godinom imati novog dobavljača mesa. Informacije je to koja je izazvala nezadovoljstvo roditelja polaznika Tratinčice koji su zabrinuti za kvalitetu namirnica koje će ubuduće konzumirati njihovi mališani.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ida Šipek, potvrdila nam je kako su pred koji tjedan primili obavijest iz Podravke o prestanku pružanja ove usluge, no isto tako, odmah su se bacili u potragu za novim dobavljačem.

– Naravno da nam je žao da smo izgubili takvog dobavljača jer je Podravka garancija za kvalitetu, toga smo svi svjesni, posebno mi u Koprivnici. Uvijek nam je bitno da dobavljači hrane budu pouzdane kompanije. Na novi poziv javilo se nekoliko dobavljača, a izabrali smo PIK koji je ozbiljna i provjerena firma – rekla je ravnateljica Šipek te dodala kako razloga za zabrinutost kod roditelja ne bi trebalo biti.

Ida Šipek // Foto: Marko Dedić

Kako doznajemo, iz Podravke su još prije dva-tri mjeseca javili kupcima da ih u 2022. više neće opskrbljivati svježim mesom, a do tada će vršiti uslugu, tako da je bilo vremena za organizaciju i traženje novih dobavljača.

Podravka već godinama nema klaonicu pa su imali kooperante za nabavu mesa i lokalno nastavili opskrbu.

No, nabava mesa je za kompaniju premala i neisplativa, tako da će fokus staviti na kategorije koje nose ozbiljan prihod, a ovaj posao prepustiti nekom drugom dobavljaču.

Riječ je o malim količinama i dostava mesa vrtićima i školama bila je više društveno odgovorna, no manje isplativa za prehrambeni div Podravku.