dobro poznato ime

DOZNAJEMO Slaven potpisuje bivšeg BiH reprezentativca koji je s Rijekom osvojio tri kupa, dolazi kao slobodan igrač

Zadnje je igrao u turskom Kayserisporu

21:21h
0
Foto: Ivan Balija
S Rijekom je Kvržić mnogo puta gostovao u Koprivnici // Foto: Ivan Balija

Zoran Zekić došao je u Koprivnicu prije nešto više od dva tjedna i odmah je za sobom iz Osijeka povukao Alena Grgića. Nekoliko dana kasnije stigla su i trojica stranaca – Nigerijac Ikouwen Utin, Moldavac Mihail Caimacov i Kolumbijac Hansel Zapata. No, to nije sve.

Kako doznaje ePodravina, novi igrač Slavena Belupa postat će i bivši BiH reprezentativac Zoran Kvržić. Pratiteljima nogometa u Hrvatskoj njegovo ime dobro je poznato, jer je 33-godišnji krilni igrač godinama nosio dres Rijeke, s kojom je kroz karijeru osvojio i tri nacionalna kupa.

U Koprivnicu dolazi kao slobodan igrač, jer je nedavno ostao bez ugovora u Turskoj, gdje je igrao za Kayserispor. Prethodno je, osim Rijeke, branio boje i moldavskog Sheriffa, talijanske Spezije, a početkom karijere i Osijeka. U HNL-u je stekao bogato iskustvo, odigravši gotovo 200 službenih utakmica, zabivši 18 golova i upisavši 36 asistencija.

Sukladno tim brojkama i godinama koje nosi za sobom, jasno je da mu je karijera u silaznoj putanji, ali ako barem malo vrati dio forme koju je imao u slavnim riječkim danima, bit će od pomoći Farmaceutima. Najčešće je igrao na poziciji desnog krila, no vidjet ćemo u kojoj ulozi ga vidi trener Zekić.

Također, vidjet ćemo kad će imati pravo nastupa, odnosno potpisati ugovor sa Slavenom, no s obzirom na to da se, kako doznajemo, već nalazi u Koprivnici i da je bez kluba, to bi trebala biti formalnost.