povratak suspendiranog

Dožupan Ljubić o situaciji u Goli gdje je stopirana nastava: Suspendirani učenik već je bio u odgojnoj ustanovi, zbog poteškoća ne može pratiti nastavu pa ometa druge

Čini se kako je sav teret rješavanja problema pao na osnivača, Koprivničko-križevačku županiju. Priupitali smo zamjenika župana Ratimira Ljubića što se točno događa. 

10:57h
0

Prije nekoliko trenutaka prvi smo objavili vijest kako je nastava u OŠ Gola stopirana, odnosno ne odvija se normalnim tijekom. Roditelji učenika povukli su svoju djecu iz škole, dok jedan dio nije ni poslao jutros djecu u školu. 

Kako neslužbeno doznajemo, razlog je povratak suspendiranog učenika koji je poznat po nasilnom ponašanju. Dotični se danas trebao vratiti u školu, što se roditeljima ostale djece koja pohađaju školu nije svidjelo. Suspendiran je bio prošlog petka, dok se danas trebao vratiti.

Čini se kako je sav teret rješavanja problema pao na osnivača, Koprivničko-križevačku županiju. Priupitali smo zamjenika župana Ratimira Ljubića što se točno događa.

– Škola postupa prema zakonu, ravnatelj se drži procedure i nema problema što se toga tiče, ali nažalost ima nekih poteškoća u pogledu roditelja – rekao je Ljubić. Iako Ljubić kaže kako su neki učenici u školi, to ipak nije točno.

Naši reporteri na terenu su u Goli i ravnatelj im je opet potvrdio kako nema nijednog djeteta na nastavi. Kakva je situacija s učenikom priupitali smo Ratimira Ljubića.

– Školu pohađa jedan učenik koji je dobio odgojnu mjeru preseljenja u drugu osnovnu školu i njegovi roditelji su se žalili na tu odluku. Ostali roditelji se ne slažu da ostane ovdje. Taj učenik je već bio prije smješten u ustanovu u Ivancu (Odgojni dom Ivanec) pa je vraćen u školu. On zbog nekih poteškoća ne može pratiti nastavu kako treba i ometa ostalu djecu – rekao nam je dožupan Ratimir Ljubić koji i sam ima iskustva kao ravnatelj škole.