DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE KOPRIVNICA

Dožupan Ratimir Ljubić i Željko Pintar posjetili gerontodomaćice te sudjelovali na kreativnoj radionici

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica ove godine slavi 27. obljetnicu osnutka, a na temelju svog uspješnog djelovanja u samom je vrhu takvih ustanova na državnoj razini.

14:34h
0
Foto: KCKŽŽ

Predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić i član Županijske skupštine Božidar Štubelj u posjetili su korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica te sudjelovali u kreativnoj radionici koju provodi Klub za starije osobe ‘Mariška’.


Neposredno prije posjeta Domu, obišlo se i gerontodomaćice Andreu Klen i Ankicu Rac te njihove korisnike na području Koprivnice, koji su naglasili kako im njihova pomoć puno znači.

Ravnateljica Vesna Križan je naglasila važnost sinergije koja vlada u Domu među zaposlenicima i korisnicima, a uz podršku Županije kao osnivača u mogućnosti su pružiti korisnicima sve što im je potrebno. U tome im značajno pomaže Klub ‘Mariška’ koji osim kreativne radionice provodi i sportske, dramske i literarne radionice, kako za korisnike Doma, tako i za vanjske članove, a trenutno ih ima oko 250. Ujedno provode i tečajeve engleskog jezika koji su popularni među korisnicima, kao i uslugu dnevnog boravka te programa HALO pomoć, kroz koji 24-satno dežurstvo osigurava pomoć prvenstveno samačkim kućanstvima starijih osoba.

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica ove godine slavi 27. obljetnicu osnutka, a na temelju svog uspješnog djelovanja u samom je vrhu takvih ustanova na državnoj razini.

Tome svjedoče i liste čekanja koje se za bolnički dio kreću oko devet godina, a za stanarski oko šest, no među planovima za budućnost nalazi se i prenamjena stanarskog u bolnički dio kako bi se smanjile liste čekanja i time se još bolje odgovorilo na potrebe korisnika.

čitam...