Dr. Karmen Antolić na čelu koprivničkog HSS-a

08:15h
0

Liječnica Karmen Antolić prva je predsjednica koprivničkog HSS-a. Obraćajući se članovima skupštine okupljenima u Jagnjedovcu, nova je predsjednica rekla da svojim predanim radom i znanjem može doprinjeti kvalitetnijem djelovanju HSS-a u Koprivnici, pri čemu je jedan od ciljeva postizanje boljeg izbornog rezultata na slijedećim lokalnim izborima.

– Cilj mojeg rada je razvoj novih ideja i novih stvari koje moramo učiniti u radu gradske organizacije i gradskog odbora HSS-a. Svakako želim da HSS bude prepoznat kao jaka politička snaga u gradu i kao konstruktivna oporba vladajućoj koaliciji, najavila je nova čelnica koprivničkog HSS-a.

Govoreći o gradskom gospodarstvu, Karmen Antolić je rekla da Koprivnica ne smije postati grad-slučaj, a sve negativnosti u Podravki moraju biti rasrkinkane kako bi se tvrtka mogla okrenuti daljnjem razvoju. Ponovila je da se HSS u Koprivnici zalaže za uvođenje jednosmjenske nastave, izgradnju nove obrtničke škole i vrtića, te da se dodatnim stipendiranjem doprinese daljnjem podizanju kvalitete zdravstvene skrbi i to većim stipendijama studenatima medicine, jer bi uskoro u našoj sredini mogli ostati bez liječnika.

Koprivnički HSS će se posebno angažirati na okupljanju novih članova te na podizanju uloge žena.

– Mislim da žene u današnje vrijeme nisu samo za to da bi stvarale domijenke i kuhale, mislim da danas žena može puno više i zna puno više, rekla je Antolić.

Uz Karmen Antolić predstavnici 380 koprivničkih HSS-ovaca za najuže vodstvo stranke izabrali su Miroslava Vitkovića i Nenada Martinagu, koji će obnašati dopredsjedničke dužnosti te tajnika Matiju Hlebara.

Đurđevački HSS i dalje vodi Ivica Đopar

Ivica Đopar i naredne četiri godine bit će na čelu đurđevačkog HSS-a, jednoglasno su odlučili članovi te stranke na izbornoj skupštini. Iako je ranije bilo disonantnih tonova zbog problema u pojedinim ograncima, skupština je prošla bez njih.

Za Đoparove potpredsjednike izabrani su Martin Trepotec i Miroslav Mihaljević, tajnik je i dalje Franjo Car, a blagajnica Suzana Nikolić. U Gradski odbor izabrani su Danijel Pečanac, Nenad Šehić, Mario Račan, Kristina Škurdija, Marija Pajtak i Franjo Manolić.

Predsjednik Đopar poručio je kako se HSS u predstojećem vremenu mora posvetiti povećanju broja članova, a posebice mladih. Iako u radu đurđevačkog HSS-a sudjeluje jedna trećina žena, cilj je ponovno oživjeti i rad Hrvatskog srca koje okuplja isključivo žene, rečeno je na skupštini. HSS-ovci će i u buduće nastojati realizirati svoje programe kroz Gradsko vijeće gdje imaju samo jednog člana i to predsjednika Vijeća Ivicu Đopara, zaključeno je na skupštini.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr