Predstavljanje knjige

Dragana Radusinović Tafra s romanom Tajkunova kći predstavit će se koprivničkim čitateljima

Predstavljanje će biti u dvorištu knjižnice i kina, a u slučaju lošeg vremena u Stručno-znanstvenom odjelu.

13:37h
0
Drevni Egipat dječji radovi u izlozima Knjižnice
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

U srijedu, 9. rujna, u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Fran Galović održat će se predstavljanje knjige pod nazivom Tajkunova kći novinarke Dragane Radusinović Tafra. Predstavljanje će biti u dvorištu knjižnice i kina, a u slučaju lošeg vremena u Stručno-znanstvenom odjelu.

Roman Tajkunova kći Dragane R. Tafra vodi nas u svijet obiteljskih vila, privatnih aviona, dijamantnog nakita i skupih automobila kojima se razmeću novi balkanski bogataši, posežući za privilegijama svjetske elite. Kroz ljubavnu dramu i sudbinu tranzicijske princeze, roman ispričan kroz smijeh i suze, prikazuje devet kritičnih godina tajkunskog carstva i opisuje odnose i način poslovanja koji su moćnima donosili golema bogatstva, ali i koji su, jasno je na kraju, prohujali s vihorom.

Dragana Radusinović Tafra rođena je 1979. godine u Puli. Završila je Opću gimnaziju Pula i diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Kao novinarka i reporterka sudjelovala je pokretanju i radu značajnih poslovnih medija poput Poslovnog dnevnika, tjednika Lider i hrvatskog izdanja američkog časopisa Forbes koji je na domaćem tržištu izlazio osam godina. Zapažene novinarske analize poslovanja velikih i malih hrvatskih kompanija te priče o istaknutim ljudima domaćeg biznisa i njihovim poslovnim filozofijama pisala je za Jutarnji list i magazin Globus. Danas piše kolumnu Liberalna kapitalistica za portal Direktno i surađuje s magazinom Start.