U sjećanje na Zvonimira Goloba

Drago Štambuk osvojio Veliku zlatnu plaketu za najljepšu ljubavnu pjesmu

Pristigli su radovi 347 autora, a u stručnom sudu bili su književnici Božica Jelušić i Josip Palada te publicist Mladen Pavković.

12:49h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Drago Štambuk dobitnik je Velike zlatne plakete za pjesmu “Alat bola” na natječaju za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu “Zvonimir Golob” za 2017. godinu.

Natječaj je organizirala Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) Pristigli su radovi 347 autora, a u stručnom sudu bili su književnici Božica Jelušić i Josip Palada te publicist Mladen Pavković.

Drago Štambuk je dosad objavio preko 60 knjiga poezije, eseja, antologija i prijevoda. Dobitnik je brojnih međunarodnih i nacionalnih priznanja na području umjetnosti, književnosti, ali i mirotvornog djelovanja. Bio je veleposlanik Republike Hrvatske od Velike Britanije, Indije, Šri Lanke, Japana, Južne Koreje pa do Brazila.

Priznanje će autoru biti svečano uručeno u petak, 17. veljače u 11 sati u dvorani Društva hrvatskih književnika u Zagrebu.

Tom će prigodom biti i obilježena 90. obljetnica rođenja i 20. obljetnica smrti Zvonimira Goloba. U prigodnom programu sudjelovat će Božidar Petrač, predsjednik DHK-a, Božica Jelušić, Josip Palada, dramska umjetnica Kostadinka Velkovska, grupa Bang Bang, Toni Eterović i Mladen Pavković. a ulaz je slobodan.

čitam...