županijski nogomet

Drama na dnu Prve ŽNL uoči zadnjih 90 minuta, velika bitka vodi se i za drugo mjesto, Cvele u Imbriovcu prijeti Andrašiću, Križevčani na korak do jesenskog naslova

U Trećoj i Četvrtoj NL igraju se još dva kola

18:33h
0
ŽNL, Drnje
Foto: Ivan Balija

Prvenstvo kao da je tek počelo, a već ovog vikenda igra se zadnje jesensko kolo u Prvoj i Drugoj ŽNL. Što se tiče elitnog ranga, uoči posljednjih 90 minuta sve je riješeno, barem što se tiče vrha. Jesenski naslov slave Kunovčani, koje za kraj čeka neugodno gostovanje u Žabnu. S Tomislavom se nikad ne zna, pri dnu je poretka, što klupsko vodstvo ne zadovoljava, a ovo im je prilika da isperu gorak okus jeseni. Drnjančani će drugo mjesto braniti na malom derbiju u Đelekovcu, gdje ih čeka sve samo ne lagani posao, a dva boda iza njih nalaze se Peterančani, koji će im pokušati pomrsiti planove.

Međutim, ne čeka ni Panoniju lagani posao, jer je pred njom općinski derbi protiv Sigečana. Gostima su potrebniji bodovi, no već smo pisali da je Panonija najugodnije iznenađenje lige i to sad želi potvrditi. Zanimljivo će u subotu biti i u Starigradu, u okršaju novaka u ligi. Picoki Starigradu bježe samo jedan bod i sukladno tome favorita nema, kao što ga neće biti ni u Hlebinama, gdje dolazi preporođena Sloga predvođena Racom. Kalinovčani će braniti domaći travnjak, ali i laganu ulogu favorita kontra Močilana, dok je najveći favorit novigradska Drava protiv posljednjeg Miklinovca. Ako ne žele prezimiti na zadnjem mjestu, igrači ‘žute podmornice’ moraju razmišljati isključivo o tri boda.

Miklinovec - Starigrad, gradski derbi
Foto: Vedran Tkalec

U Drugoj ŽNL situacija je još čišća i na vrhu i na dnu. Vodeći je Prugovac, koji će u proljeće ući s lijepom bodovnom prednošću pred rivalima, jer se podrazumijeva da bi protiv Bojovnika trebao uzeti sva tri boda. Bitku za drugo mjesto vode Rudar i Podravec, koji su bodovno izjednačeni. Glogovčani sutra ne bi trebali imati problema u Novom Virju, dok Torčance čeka nešto teži posao u Ždali. Iza njih su Herešinčani s dva boda manje, koji gostuju u Sokolovcu, a derbi kola igrat će se u Mičetincu, gdje gostuje Viktorija. Bodovno su izjednačeni i drže petu, odnosno šestu poziciju. Iako igraju toplo-hladno, Bregovci su na svom terenu apsolutni favoriti protiv Čvrsteca, dok društvo iz Gotalova odlazi na put prema Gornjoj Rijeci. Dvoboji u Sokolovcu i Novom Virju igraju se u subotu.

ŽNL, Torčec - Bregi
Foto: Ivan Balija

U Četvrtoj NL BJ-KC-VT do kraja su ostala dva kola, a u narednom nas čekaju dva županijska okršaja. Jedan se igra u subotu u 13.30 sati u Cvetkovcu i u njemu će domaćini biti apsolutni favoriti protiv Legrađana, unatoč tome što su ovi ušli u odličnu seriju, a drugi se igra dan kasnije u Imbriovcu, gdje na noge Borcu dolaze Kloštrani. Dakle, Andrašić kontra Celiščaka, a to nam garantira odličnih 90 minuta. Molvarce u subotu čeka super težak domaći posao protiv Bilogore, koja ganja prvo mjesto, a Ferdinandovac je u nedjelju kao domaćin favorit protiv Čazme. Inače, vodeća je Pitomača s dva boda više od Bilogore i četiri od Tehničara, a ona ne bi trebala imati problema protiv Voćina. Od naših klubova najlošije stoje Legrađani s osam bodova, a čak sedam uzeli su u posljednja tri kola. Četiri boda iza njih su Voćin i Suhopolje.

ŽNL, Cvetkovec
Foto: Ivan Balija

Također, dva kola do kraja polusezone čekaju nas i u Trećoj NL Sjever. Jesenskom naslovu nadaju se Križevčani, koji su slavljem protiv Poleta napravili ogroman posao, a sad potvrdu ta tri boda moraju tražiti kod Rudara u Murskom Središću. Zanimljivo je i na dnu, jer zadnja Koprivnica ima samo bod manje od Podravine i Podravca. U prošlom kolu Volfova družina je napokon nekog rasturila, no sad je čeka zahtijevan posao kod trećeplasiranog Varteksa. Virovci su, pak, u teškoj krizi rezultata i zaredali su čak sedam poraza. Prekid tog negativnog niza tražit će u Virovitici, koja ima četiri boda više. Protivnik nije prezahtjevan i vidjet ćemo može li trener Karan konsolidirati svoje redove uoči ovog važnog gostovanja. Utakmice su u ovom rangu igraju od 13.30 sati.

PRVA ŽNL, 13. kolo, nedjelja 14h: 
Starigrad – Graničar (Đ) (subota)
Osvit – Tomislav (D) (10h)
Tomislav Radnik (SIŽ) – Bratstvo
Panonija – Mladost (S)
Lipa – Sloga
Kalinovac – Močile
Drava (NP) – Miklinovec

DRUGA ŽNL, 13. kolo, nedjelja 14h: 
Graničar (NV) – Rudar (G) (subota)
Sokol – Omladinac (subota)
Prugovac – Hr. bojovnik
Prekodravac – Podravec
Mičetinac – Viktorija
Mladost (KB) – Čvrstec
Gornja Rijeka – GOŠK

ČETVRTA NL BJ-KC-VT, 12. kolo, 14h: 
Tehničar – Graničar (L) (13.30h)
Borac – Mladost (KP) (nedjelja)
Mladost-Molve – Bilogora 91
Ferdinandovac – Čazma (nedjelja)
Pitomača – Voćin
Garić – Suhopolje
Slatina – Dinamo (P)

ČETVRTA NL SJEVER, 13. kolo, 13.30h:
Rudar (MS) – Radnik Križevci
Varteks – Koprivnica
Virovitica – Podravac
Papuk – Dinamo (D)
Podravina – Polet

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW