kakav kaos

DRAMA Nakon provale lopovi htjeli pregaziti policajce koji su počeli pucati

Tom prilikom došlo je do uporabe vatrenog oružja od strane jednog policijskog službenika, dok su se počinitelji usprkos tome udaljili s mjesta događaja.

10:22h
0
Ilustracija // Foto: Jurica Karan

Nakon provale u trgovinu u Varaždinu, lopovi su htjeli pregaziti policajce, a onda je nastao kaos.

Kako javlja varaždisnka policija, u četvrtak. oko 1.15 sati OKC Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu zaštitara trgovačkog centra u Optujskoj ulici u Varaždinu, da je provaljeno u jednu od trgovina u centru.

Po dojavi su na mjesto događaja upućeni policijski službenici te je jedna od ophodnji, oko 1.20 sati, uočila na jugozapadnoj obilaznici Varaždina, osobno vozilo koje bi odgovaralo vozilu počinitelja, a koje se u međuvremenu zaustavilo na poljskom putu.

Policijski su službenici izašli iz službenog vozila u cilju provjere identiteta osoba. Po uočavanju policijskog vozila, zasad nepoznati počinitelji su stavili vozilo u pogon te velikom brzinom krenuli u smjeru policijskih službenika u namjeri pregaženja.

Tom prilikom došlo je do uporabe vatrenog oružja od strane jednog policijskog službenika, dok su se počinitelji usprkos tome udaljili s mjesta događaja.

Prilikom izbjegavanja naleta, policijski su službenici lakše ozlijeđeni. Policijski službenici PU varaždinske u suradnji sa službenicima drugih policijskih uprava intenzivno tragaju za počiniteljima te je oko 9 sati jedan od njih pronađen.

Nastavlja se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja te ćemo po dovršetku istog, izvijestiti javnost.