Drama u Đurđevcu // Zdravko Kenđelić pucao na policajce te oteo žensku osobu u Peugeotu

23:38h
0
Ilustracija

U Đurđevcu se oko 19 sati odvijala prava drama u kojoj je od strane naoružanog muškarca oteta 39-godišnjakinja. Počelo je tako da je prilikom provođenja policijskih izvida Zdravko Kenđelić (45) iz Đurđevca, vatrenim oružjem pucao na policajce. Do napada je došlo oko 18.45 sati, u Grkinjskoj ulici u Đurđevcu, kada je u smjeru policajaca ispalio nekoliko hitaca, javljaju iz policije.

Kriminalac je navodno pucao nakon krađe u trgovačkom lancu, a zatim se dao u bijeg te je na cesti zaustavio auto i pod prisilom oružjem prijetio 39-godišnjoj vozačici pa se s njom odvezao u nepoznatom pravcu.


Naoružani bjegunac i njegova taotkinja trenutno se nalaze u Peugeotu 407 zlatne boje, registracijskih oznaka KC 440-EZ, a policija poziva sve građane koji imaju korisna saznanja o kretanju navedene osobe i vozila, dojave Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj, odnosno Policijskoj postaji Đurđevac na broj 192 ili 048/656-739. Ima li ozlijeđenih osoba, za sada nije poznato.

Čitava đurđevačka okolica trenutno je pod opsadom policije, a koliko je situacija dramatična pokazuje i što su se djelatnicima policije u potrazi pridružili i pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko. Ovaj kriminalac navodno ima bogatu kriminalnu povijest na temelju koje je proveo nekoliko godina u njemačkom zatvoru.

Od njegova je bijega s taotkinjom sada prošlo već dosta vremena te je bjegunac mogao već daleko odmaći, a i moguće je da se negdje skriva, no za sada im nema traga.

Nadamo se da će ovaj tragičan događaj imati sretan epilog.

 

čitam...