Dravsko veslo // Dravski gusari, Nasmiješena bregunica i Hrženjakovi najbolji veslači u Novom Virju

06:59h
0
Foto: Koprivnica.net

Na rukavcu rijeke Drave kraj izletišta Čarda u Novom Virju održano je tradicionalno natjecanje u veslanju drvenim čamcima pod nazivom Dravsko veslo 2015.

Na nedjeljnom natjecanju, koje organizira Udruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine Novoga Virja Konak, sudjelovalo je 14 ekipa.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa Dravski gusari za koju su veslali Igor Babec i Marko Radman. Drugo mjesto pripalo je ekipi Timon i Pumpa (Marijan Turčić i Mirko Remetović), dok su treći bili Hrvoje Cik i Darko Kovačević iz ekipe Fora ime.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Foto: Koprivnica.netU kategoriji žena prvo je mjesto osvojila ekipa Nasmiješena bregunica u kojoj su veslale Željka Hrženjak i Eva Trošelj, dok su drugo mjesto osvojile Amazonke, Marija i Adriana Ivurin.

U konkurenciji bračnih parova, pak, najbrži su bili Hrženjakovi, Vjekoslav i Marina Hrženjak, drugo je mjesto osvojila ekipa Romeo i Julija za koju su veslali Renata i Darko Šadek, dok se na treće mjesto plasirala ekipa Ž i Ž iliti Željka i Željko Hrženjak.

– Dravsko veslo održalo se sedmu godinu zaredom te je ponovno privuklo brojne veslačice, veslače i posjetitelje koji su, osim vještine veslanja, pokazali interes i brigu za očuvanje zavičajnih vrijednosti i kulturnog naslijeđa – istaknuli su iz novovirovskog Konaka.

Foto: Koprivnica.net

Foto: Koprivnica.net

čitam...