Dražen Karlovčan oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti

10:58h
0
Dražen Karlovčan // Foto: Arhiva
Dražen Karlovčan // Foto: Arhiva

Na Županijskom sudu u Varaždinu odbačena je žalba Općinskog državnog odvjetništva te je potvrđena oslobađajuća presuda Općinskog suda u Koprivnici u kaznenom predmetu protiv Dražena Karlovčana, Marijane Karlovčan, Marijana Kepe i Ibrahima Sažića.

 

Njih četvoro oslobođeni su optužbi da su tijekom rujna 2008. godine za mito od 100 eura ishodili vozačku dozvolu C i E kategorije Ibrahimu Sažiću na neregularan način.

CJELOVITI TEKST PRESUDE

Na suđenju je utvrđeno da nitko od optuženih nije učinio kazneno djelo protiv službene dužnosti te su svi oslobođeni krivnje.

Podsjetimo, na Općinskom sudu u Koprivnici pred dvije i pol godine donesene su presude optuženima u postupku koji se vodio zbog kupovanja diploma na đurđevačkom Pučkom otvorenom učilištu. Prvooptuženi Dražen Karlovčan, bivši ravnatelj Učilišta, za osam kaznenih djela osuđen je tada na dvije godine zatvora uz rok kušnje od pet godina.

Drugooptužena Marina Plantak, bliska Karlovčanova suradnica, osuđena je na godinu dana zatvora, dvije godine uvjetno. Ukupno je bilo osuđeno 18 osoba i to na zatvorske kazne od četiri mjeseca do godinu i pol, izuzev Karlovčana koji je “zaradio” dvije godine.

Marijan Kepa, kojeg je branio poznati odvjetnik Zvonimir Hodak, tada je zbog tri kaznena djela poticanja bio osuđen na godinu dana, dvije godine uvjetno.

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW