Dražen Keleminec: “Žele me eliminirati”

14:43h
0
Dražen Keleminec // foto: Ivan Brkić

Veliku prašinu digla je ovih dana odluka predsjedništva HSP-a da čelnik njihovog koalicijskog partnera A-HSP-a, Dražen Keleminec, neće biti nositelj liste u 2. izbornoj jedinici zbog slučaja navodnog obiteljskog nasilja od prije 11 godina. Podsjetimo: u prošloj HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2”, u kojoj je gostovao predsjednik HSP-a, Daniel Srb, voditelj emisije Aleksandar Stanković podsjetio je, ili, kako je u emisiji izgledalo, upoznao Daniela Srba sa situacijom gdje je Dražen Keleminec navodno fizički napao suprugu u redakciji jednih dnevnih novina, što je rezultiralo reakcijom predsjedništva HSP-a i makivanjem Keleminca s pozicije nositelja liste.

Da bi saznali i drugu stranu priče, obratili smo se gospodinu Kelemincu. Vidljivo nezadovoljan i ljut, Keleminec je uvjeren da je cijela priča obična izrežirana politička namještaljka da bi se njega marginaliziralo na političkoj sceni. Naime, tvrdi da po nekim saznanjima koja ima ankete pokazuju kako bi njegov ulazak u Sabor bio siguran. Cijela stranka A-HSP je, kaže, stala iza njega: ispred stranke poslan je dopis Danielu Srbu da se u roku 24h sazove sjednica vodstva dvaju stranaka ili će koalicija biti raskinuta.

 

Emisija “Nedjeljom u 2”, tvrdi Keleminec, bila je izrežirana i Srb je unaprijed znao da će ga Stanković pitati o njemu: “Srb je na početku nabrajao sve nositelje listi. Svi su nabrojani imenom i prezimenom, samo je za 2. izbornu jedinicu rekao da 1. mjesto na listi ima A-HSP, a ne da je nositelj Dražen Keleminec.”

Što se navodnog obiteljskog nasilja tiče, Keleminec kaže da je prije 11 godina došao u dopisništvo Večernjeg lista te je smješteno da i žena, s kojom je proveo 6 mjeseci i bio u zavadi jer ga je, kako kaže, prevarila za stan, dođe u redakciju. “Vikao sam na nju: Gdje je moj novac? Gdje je moj novac? U to vrijeme posjećivao sam i psihijatra, pa ona me izbacila na ulicu!” . I ta priča je, vjeruje, politički režirana jer je 3 mjeseca prije toga (u studenom 1999.) državnom odvjetništvu predao navodne dokazne materijale o nezakonitim isplatama koprivničkih gradskih čelnika.

Nije mu jasno, kaže, kako mediji ne diraju Zorana Milanovića i Radimira Čačića, a iz Keleminca rade problem. No, ponosan je na to što mu iz cijele Hrvatske stižu poruke podrške, pa čak i od članova HSP-a. Cijela stvar je, po njegovom mišljenju, pomno smišljena zavjera koja seže dalje od HSP-a. No, ne želi otkriti o čemu se radi. Saznat će se, kaže, uskoro.

O budućnosti koalicije zaključio je: “Imaju 24 sata! Ukoliko ne sazovu sjednicu vodstava stranaka, A-HSP u svih 11 izbornih jedinica na izbore izlazi sam!”.