Veliki planovi

Drnje postaje ‘najsportskija’ općina županije, gradit će se rekreacijski centar za sve mještane, načelnik Dombaj: Najvažnije je dati mladima priliku da se bave sportom

Iako bi bilo u sklopu škole, korištenje ne bi bilo ograničeno samo na školarce, već bi slobodan pristup imali svi mještani.

12:00h
0
Petar Dombaj
Petar Dombaj // Foto: Ivan Brkić

Mještani Drnja dobit će nove sportske prostore koje će biti dostupni svima na korištenje, a dio su izmjena i dopuna prostornog plana koje je Općinsko vijeće nedavno podnijelo na sjednici.

Radi se o terenima za različite sportove koji će biti u sklopu tamošnje osnovne škole.

– Radi se o svojevrsnom rekreacijskom centru, koji bi bio u sklopu Osnovne škole Fran Koncelak u Drnju. Želimo napraviti vanjsko igralište, to smo već imali u planu, ali nije bilo prostorno planski sređeno pa nismo mogli se kandidirati na projekte – rekao je načelnik.

Iako bi bilo u sklopu škole, korištenje ne bi bilo ograničeno samo na školarce, već bi slobodan pristup imali svi mještani.

Idejno rješenje sportskog centra

– Svatko bi mogao koristiti centar, no ipak nam je najvažnije pružiti sadržaje najmlađima. Bila bi tu atletska arena i odbojkaško igralište, kao i dječje igralište. Imali smo već idejno rješenje, no dosad je sve stajalo na tome jer nismo imali riješene imovinsko-pravne odnose.

Zanimljivo je što je već ranije najavljen veliki, luksuzni sportski i fitness centar za NK Tomislav Drnje. Njega će graditi tvrtka Petgrad za 3,8 milijuna kuna, a ideje su došle suradnjom i spajanjem mašte općinskog načelnika i glavnog čovjeka drnjanskog nogometnog kluba, Ivana Mihalića, kao i projektanta Vedrana Petrovića.

Ova sportska priča za najmlađe na neki se način nadovezuje na tu ideju.

– To je svakako jedna zanimljiva priča, sportski centar tu bi bio više za nogomet i teretanu, a ovaj dio bi bio za ostale sportove. Želja nam je da svaki sport bude podjednako zastupljen i da se djeca imaju mogućnosti baviti sa što više sadržaja – zaključio je načelnik Dombaj.

čitam...