ŽUPANIJSKI NOGOMET

Druga ŽNL nastavlja se velikim derbijem Mladosti i Panonije, Vedriš: Idemo po pobjedu, a prvenstvo se neće odlučiti u jednoj utakmici

Viktorija zatvara krug pretendenata za naslov. Kako bi zadržala takav status morat će slaviti nad Rekom koja se, pobijedivši 2-0, pokazala kao neugodan protivnik, iako se nalazi na 11. mjestu.

14:45h
0
Nk Panonija - Nk Močile
Foto: Ivan Brkić

Proljetni dio Druge ŽNL nastavlja se ovoga vikenda što znači da će mnogi nogometni romantičari uz teren ponovno bodriti svoje momčadi.

Kao i u slučaju Prve ŽNL, zgusnuto bodovno stanje u vrhu drugoligaškog nogometa garantira napeti nastavak. Mladost Sigetec u 13 odigranih kola prikupila je 31 bod što je pet više od petoplasirane vojakovačke Viktorije. Već šesta Fugaplast zaostaje velikih i nedostižnih 15 bodova.

Derbi će se, međutim, igrati između Mladostaša i četvrte Panonije Peteranec koja na svome kontu ima 27 bodova. Podsjetimo, sastav iz Sigeteca na otvaranju prvenstva, u gostima, slavio je 3-1.

– Naravno, idemo po pobjedu. Na terenu ćemo pokazati hoćemo li je zaslužiti. Teško gostovanje kod prvih na tablici. Ima još 13 kola, svašta je moguće. Mislim da se prvenstvo neće odlučiti na jednoj utakmici. Ipak je 39 bodova u igri – kazao je trener Panonije Vedran Vedriš, okrenuvši se proljetnom cilju.

– Moguće je da ulovimo prvo mjesto. Dobro smo radili tijekom priprema. Bez optimizma ne bismo se niti natjecali – zaključio je Vedriš.

Napeta borba za vrh

Starigrad očekuje gostovanje kod Hrvatskog bojovnika. Gledajući poredak, prvi pratitelj vodeće momčadi ne bi trebao imati problema, a u prilog tome govori i pobjeda 5-2 iz prvog ogleda.

Močile će, jednako tako, u nastavak krenuti pred gostujućim navijačima. Kako bi zadržali priključak morat će svladati Mladost Koprivnički Bregi kojoj su već uzeli puni plijen.

Viktorija zatvara krug pretendenata za naslov. Kako bi zadržala takav status morat će slaviti nad Rekom koja se, pobijedivši 2-0, pokazala kao neugodan protivnik, iako se nalazi na 11. mjestu.

Foto: David Sobota
Prugovac je uvjerljivi fenjeraš

Ukoliko se može suditi prema ranijem dvoboju, u Prugovcu se može očekivati golijada. Naime, protiv glogovačkog Rudara čak su devet puta vadili loptu iz mreže.

Neizvjesno će, zasigurno, biti u Herešinu. Domaći Omladinac očekuje neugodni Podravec Torčec. Slična bi se utakmica mogla odvijati u Goli gdje će Fugaplast ugostiti Kalnik. Iako drže šesto, odnosno 12. mjesto, odvajaju ih svega dva boda.

Druga ŽNL, 14. kolo:

Nedjelja, 17. ožujka, 15 sati:

Prugovac Rudar G (Prugovac)
OmladinacPodravec (Herešin)
RekaViktorija (Reka)
MladostPanonija (Sigetec)
FugaplastKalnik (Gola)
Hrvatski bojovnikStarigrad (Mokrice Miholečke)
MladostMočile (Koprivnički Bregi)