Codefest

Drugi kupuju krpice, a ti gadget? Prijavi se na hackathon natjecanje

10:00h
0
Rinspeed Auto Etos // Foto: engadget.com

Dok tvoji frendovi čitaju tračeve o holivudskim zvijezdama, ti čitaš članke o najnovijim tehnološkim otkrićima. Drugima je zanimljivo kupovati nove krpice i shuze, a ti jedva čekaš da u ponudu tvoje omiljene trgovine stigne gadget o kojem maštaš mjesecima, i već znaš sve njegove cool cake, jer si ga tako dobro proučio.

Imaš frendove koji se bore s instaliranjem aplikacija na svoj smartphone, a ti rasturaš sve u vezi IT-a – znaš ponešto o programiranju, dizajniranju, sve što je mnogima apsolutna nepoznanica ti imaš u malom prstu.


Ako se pronalaziš u ovom opisu, idealan su kandidat za prijavu na CODEFEST -prvo koprivničko hackathon natjecanje, a mjesto i vrijeme radnje je Dom mladih, 8. srpnja, u petak.

CODEFEST organizira Koprivnički poduzetnik. Partneri u ovom pothvatu su mu Grad Koprivnica i Komunalac, a natjecanje podupiru i brojni sponzori.

Hackathon natjecanja prvenstveno su namijenjena programerima i web developerima, ali i svim ostalima koji se kuže u programiranje. Natjecatelji na hackathonima u timovima od nekoliko članova rješavaju zadatak koji je organizator stavio pred natjecatelje, a zadatak obično traži rješenje koje je od koristi čitavoj zajednici.

I u slučaju CODEFEST-a zadatak će zahtijevati konceptualno i idejno rješenje za dobrobit grada Koprivnice, a zadatak će biti na temu Pametna rješenja za pametan grad

Naravno, konkretan zadatak još nećemo otkriti jer bismo time dali nepravednu prednost onima koji sada čitaju ovaj tekst. Ipak, otkrit ćemo neke osnovne podatke.

Prijaviti se možete do 4. srpnja ili do popunjenja kapaciteta na www.inkubator.info/codefest/.
PROPOZICIJE NATJECANJA:

  • svaki tim se sastoji od min. 2, a max. 4 člana
  • programira se 12 sati (od 9 do 21h)
  • timovi će konkretan zadatak dobiti na licu mjesta
  • radit ćete s mentorima koji će objasniti zadatak i pomoći kad ‘zapnete’
  • rješenja ne moraju biti finalizirana tijekom natjecanja

Prva nagrada za timove bit će 4000 kuna, druga 2000 kuna, a treća H18 poklon paket.

Sve informacije o natjecanju pronađite na www.inkubator.info/codefest/ i facebook.com/KoprivničkiPoduzetnik

 

čitam...