Zdravi dan na svježem zraku

Na druženju članova Udruge slijepih i Bilogorskih rendžera skupljali nova iskustva

15:54h
0
Foto: Udruga slijepih KC-KŽ županije

Kroz zajedničke aktivnosti članovi udruge dobili su priliku rekreativno jahati na konjima kako bi razvijali vlastitu motoriku i ravnotežu te isprobali nešto novo i nesvakidašnje.

Udruga slijepih županije i Konjički klub Bilogorski rendžeri organizirali su zajedničko druženje svojih članova na Stankovom vrhu na Bilogori pod motom Zdravi dan na svježem zraku.

Kroz zajedničke aktivnosti članovi Udruge dobili su priliku rekreativno jahati na konjima kako bi razvijali vlastitu motoriku i ravnotežu te isprobali nešto novo i nesvakidašnje. Članovi rendžera kroz razne iskustvene igre pobliže su se upoznali sa specifičnostima slijepih osoba, osnovama vođenja slijepe osobe, raznim oštećenjima vida, te amaterskom radiogoniometrijom, sportskom disciplinom kroz koju slijepe osobe razvijaju vlastite vještine orijentacije i kretanja, sluh, te percepciju prostora.

Aktivnost se provodila u sklopu projekta Udruženim snagama kroz život, koji je sufinanciranim sredstvima Grada Koprivnice i Koprivničko–križevačke županije.

Zajedničko druženje // Foto: Udruga Slijepih KC-KŽ županije
Zajedničko druženje // Foto: Udruga Slijepih KC-KŽ županije

čitam...