strašno nasilje

Drvenom palicom prebila supruga tako da je izgubio vid. Mislila je da se izvukla, no najgore tek slijedi

Sud je pogrešno primijenio zakon koji nije smio biti primijenjen, a državno odvjetništvo smatra kako je i uvjetna kazna neprihvatljiva

21:00h
0
Foto: Ivan Balija

Prije više od dvije godine, točnije, krajem veljače 2019. godine, tada 46-godišnja žena drvenom je palicom prebila supruga nanijevši mu teške tjelesne ozlijede. Preciznije rečeno, drvenom drškom dvaput ga je udarila u predio lijevog oka, nakon čega je suprug trajno izgubio vid na tom oku.

Općinski sud u Koprivnici tada je prvostupanjskom presudom 46-godišnjakinju proglasio krivom, no kazna nije bila primjerena. Naime, osuđena je uvjetno na godinu dana zatvora, uz rok kušnje od dvije godine.

Danas okrivljenica ima 48 godina i kada je već mislila da se izvukla iz ove kazne, ruka pravde tek bi je mogla stići. Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je prije desetak dana podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Koprivnici.

Kako kažu, žalba je podnesena zbog povrede Kaznenog zakona odnosno, sud je pogrešno primijenio zakon koji nije smio biti primijenjen, Također, državno odvjetništvo smatra kako je uvjetna osuda neprihvatljiva s obzirom na težinu i okolnosti počinjenog kaznenog djela, što znači da će se okrivljenica vrlo vjerojatno ponovno naći pred sudom.

S obzirom na okolnosti, ovaj put mogla bi uistinu jedno određeno vrijeme provesti iza rešetaka.