ZAŽELI

Dugotrajno nezaposlene žene, njih 25, vodit će brigu o starijima i nemoćnima u Hlebinama, Đelekovcu i Novigradu Podravskom

Cilj projekta vrijednog 2.321.649,48 kuna te dugoga 18 mjeseci jest uključiti ranjive, marginalizirane i osjetljive skupine društva.

09:15h
0
e
Foto: Općina Novigrad Podravski

Zaželi u Ludbregu naziv je projekta u vezi kojega je u ponedjeljak, u općinskim prostorijama u Hlebinama, potpisan sporazum. Dok je korisnik Razvojna udruga Ludbreg, partneri u projektu jesu općine Novigrad Podravski, Hlebine i Đelekovec.

Na općinskim stranicama stoji kako će se projektom zaposliti 25 dugotrajno nezaposlenih žena starijih od 50 godina s najvišom završenom srednjom stručnom spremom, i to na radno mjesto gerontodomaćice, odnosno radnice za potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Zaposlene će svakodnevno brinuti o 150 korisnika, osoba starijih od 65 godina ili onih s invaliditetom, neovisno o dobi.

Cilj projekta vrijednog 2.321.649,48 kuna te dugoga 18 mjeseci jest uključiti ranjive, marginalizirane i osjetljive skupine društva, osiguravajući im vlastitu ekonomsku i egzistencijalnu stabilnost, dostojanstvo i osjećaj korisnosti u vlastitoj zajednici. Riječ je o 15 posto bespovratnih sredstava iz državnog proračuna te 85 posto europskog fonda.