Svjetsko prvenstvo u plivanju perajama

Đurđ i Sremec u Grčkoj branili boje Hrvatske

15:54h
0
Luka Đurđ i Marko Sremec (prvi i drugi s lijeva) u Grčkoj su predstavljali Hrvatsku // Foto: rk-soderica.hr
Luka Đurđ i Marko Sremec (prvi i drugi s lijeva) u Grčkoj su predstavljali Hrvatsku // Foto: rk-soderica.hr

Koprivničanci su u grčkome Volosu isplivali osobne i državne rekorde, uključujući štafetna vremena do tada u vlasništvu RK Šoderice.

Luka Đurđ i Marko Sremec, članovi ronilačkog kluba Šoderice, kao dio reprezentativne ekipe nastupili su od 24. do 27. lipnja na Svjetskom prvenstvu u plivanju perajama koje se održalo u grčkome Volosu.

Hrvatsku reprezentaciju činilo je ukupno sedmero plivača, a osim koprivničkoga dvojca, u Grčkoj su svoja umijeća prikazali i Dora Bassi, Igor Žagar, Kristian Tomić (svi RK Geronimo Zagreb), Filip Strikanac i Adrijan Omičević (oba RK Komet Zagreb).

Kao gotovo i svaki puta kada skoči u bazen, Luka Đurđ ponovno je postavio državne rekorde. Učinio je to u utrkama na 50 i 100 metara plivanja perajama, te na 100 metara brzinskoga ronjenja.

Rekorda vremena postigao je i Sremec, isplivavši u prvome nastupu za reprezentaciju osobne rekorde na 200 i 400 metara plivanja perajam, dok su oba Koprivničanca državne rekorde postavila plivavši štafete 4X100 i 4X200 metara. Valja naglasiti kako su dotadašnja najbolja štafetna vremena pripadala RK Šoderici.

Zbog ozljede koljena u Grčku nije putovao Domonik Đurđ, iako je prethodno osigurao mjesto u ekipi. Spomenimo i kako je Kristian Tomić drugim mjestom na 50 metara BF osvojio prvo hrvatsko odličje na svjetskim i europskim smotrama u plivanju perajama.